Mehmet Şimşek'ten enflasyon açıklaması

TBMM'deki bütçe görüşmelerinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonu tek haneye düşüreceklerini belirterek, “Enflasyonda ivme kaybı çok net ortadadır” iddiasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamada enflasyonla mücadele stratejilerini paylaştı. Bakan Şimşek, enflasyonu tek haneye düşürme hedefinin programlarının önemli bir parçası olduğunu ifade etti.

Gelecek yıl için yüzde 4 büyüme hedefi koyduklarını belirten Şimşek, ayrıca borçlanma maliyetlerinin gerilediğini ve sermaye piyasalarını güçlendireceklerini ifade etti.

Borçlanma maliyetlerindeki düşüşün yanı sıra yeşil ve dijital dönüşümü hızlandıracaklarını belirten Bakan, tasarruf harcamalarını devam ettireceklerini vurguladı.

Çalışanlar ve emeklilerin enflasyona ezdirilmediklerini ifade eden Şimşek, orta vadeli programlarının işlediğini ve önümüzdeki dönemde bu çabalarına devam edeceklerini belirtti.

Bakan Şimşek, şunları söyledi:

“Sermaye piyasalarını enflasyon düştükçe güçlendireceğiz.Yeşil ve dijital dönüşümü hızlandırıyoruz. Önümüzdeki dönem her şeye rağmen tasarruf harcamalarımızı devam ettireceğiz. Borçlanma maliyetlerimiz geriledi, ‘Orta Vadeli Program’ işliyor. Çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (15)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri