Mehmet Şimşek yeni vergi sistemini duyurdu! Herkes ödeyecek

Türkiye'de vergi oranlarındaki artış gündemden düşmüyor. Vatandaş bu süreçte alım gücünün düşmesinden şikayetçi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeni sistem sayesinde vergi adaletinin sağlanacağını belirtti.

Türkiye'de son yıllarda gündemden düşmeyen başlıca konulardan birisi vergiler. Düşük ve orta gelirli vatandaştan alınan vergiler zirveyi gördü. Zengin kesinden ise yeterli miktarda vergi alınmıyor. Çeşitli yasal haklar sayesinde her yıl milyonlarca lira kazanan dev fabrikalar düşük miktarlarda vergi ödüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu konuya ilişkin bir açıklamada bulundu.

Şimşek, kanun teklifinin vergilemede adaleti ve etkinliği artırmayı, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi hedeflediğini, vatandaşlara yük getirmediğini savundu.

Şimşek, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Vergi düzenlemelerini içeren kanun, yüce Meclisimizde kabul edildi. Vergilemede adaleti ve etkinliği artırmayı, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi hedefleyen bu yasa vatandaşlarımıza yük getirmiyor. Amacımız, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi almaktır. Vergi gelirlerinde sağlanan iyileşmeyi vatandaşlarımızın refahı ve ülkemizin istikrarı için verimli alanlara yönlendireceğiz” dedi. Bu açıklamalara göre çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri