Mehmet Avcı: Adalet Güçlü Ve Zenginin Elinde Değil, Haklının Yanında Olmalıdır 

Siyasi Partilerin Meram İlçe Başkanları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, ilçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

İYİ Parti Meram İlçe Başkanı Mehmet Avcı
Adalet Güçlü Ve Zenginin Elinde Değil, Haklının Yanında Olmalıdır 

Yaklaşık 1,5 yıldır etkisi altında bulunduğumuz pandemi sürecini maalesef kötü idare eden iktidar; ekonomik, sağlık, eğitim ve idare alanındaki sıkıntılara çözüm bulmak yerine suni gündemler yaratarak gündemi değiştirmek istemektedir. Fakat vatandaşlarımız artık bu suni gündemlere bakmayıp, iktidardan umudunu kesmiş olup muhalefet partilerine dertlerini anlatıp derman aramaktadır. Genel Başkanımızın liderliğinde İYİ Parti Meram teşkilatı olarak bizler de sahada esnafımızı, iş adamlarımızı, işçilerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı, derneklerimizi, odalarımızı ziyaret ediyoruz. Merkezi millet olan hizmet odaklı siyaset anlayışımızla, siyasetçiler seçimden seçime geliyorlar, sadece oy istiyorlar, bir dahaki seçime kadar göremiyoruz diye dertlenen vatandaşlarımızın dertlerini dinliyoruz.
Geçtiğimiz hafta milletvekilimiz Fahrettin Yokuş, il ve ilçe yöneticilerimizle beraber sahibata mh ve  eski garaj civarında esnaflarımızı ziyaret ettik. Bu bölgenin en büyük sorunu daha doğrusu Konya’mızın en büyük sorunlarından biri Suriyeli sığınmacılar sorunudur. Vatandaşlarımız kendilerinin ikinci sınıf vatandaş olarak görüldüğünü, Suriyelilerden maddi manevi her açıdan şikayetçi olduklarını dile getiren vatandaşlarımız ayrıca Suriyeli sığınmacıların kendi evlerinin önünü bile temizlemediklerinden, temiz olmadıklarından dertliler. Şükran mahallesinde kentsel dönüşümden dolayı ciddi olumsuzluklar yaşanmış durumda. Kentsel dönüşüm tabi ki olmalı ama adaletli, hakkaniyetli olması gerekir. Bu konuda geçmişte Fatma Toru’nun Belediye Başkanlığı döneminde yaşananlar akla gelince maalesef Meram Belediyesinin sicili bozuktur. En son yaşanan olay ise dönemin belediye Başkanı Fatma Toru ailesiyle beraber arsa sahibi bir vatandaşımızı sopalarla darp etmiştir. Unutulmasın ki adalet bir gün herkeze lazım olacaktır. Adalet güçlü ve zenginin elinde değil haklının yanında olmalıdır.
İlçemizdeki çiftçilerimiz en büyük sıkıntılarının girdi fiyatlarındaki artışın çok büyük olduğu ama bunun mahsüllere yansımadığından şikayetçiler. Gübre fiyatlarının yükselmesi, susuzluğun çoğalması, elektrik ve mazot fiyatlarının yüksekliği tarımla uğraşan çiftçilerimizi artık üretemez hale getirmiştir. Hayvancılık ta ise yem fiyatları aşırı pahalanmış olup et ve süt fiyatları maliyeti kurtarmamaktadır. Et fiyatlarının vatandaşlarımız şikayet etse de etin kesim fiyatı ile kasaplarda, marketlerde satış fiyatı arasında çok fark bulunmaktadır.  
Covid 19 sebeiyle vakalarımız tekrar hızla yükselirken, aşı ve kullanılan ilaçlar noktasında bilgi kirliliği yaşanmaktadır. Vatandaşlarımızda ciddi bir bilgilendirme eksikliği vardır. Sağlık Bakanlığımızın bu noktada iyi bir çalışma yapıp,  soru işaretlerini ortadan kaldırarak bütün vatandaşlarımızın aşılanmasını sağlaması gerekir. Ayrıca vaka sayılarımızın artması esnaflarımızda tekrar kapanma olacak korkusunu geri getirmiştir. Restoranlar, lokantalar, cafeler, düğün salonları bu noktada geleceklerini planlayamayıp belirsizlik ortamından rahatsız oldukları beyan etmektedirler.    
Kısa zaman öncesinde ortaya çıkan şehrimizde bir caddeye ve sokağa Kadir Mısıroğlu isminin verileceği iddiasına İYİ Parti olarak sert bir biçimde karşı çıkmıştık. Bunun sonucunda Belediye Başkanı böyle bir şeyin söz konusu olmadığını dile getirip konuyu kapatmıştı. Kadir Mısıroğlu gibi milli mücadeleye zarar verecek açıklamaları olan, İstiklal Marşımızın mimarı  Mehmet Akif Ersoy’a küfür edip, Kurtuluş Savaşı’nda keşke Yunan galip gelseydi diyebilen bir şahsın Konya’mızda isminin cadde veya sokağa verilmemesinden veya verilmesinden geri adım atılmasından dolayı  Büyükşehir Belediye Başkanı’na teşekkür ederiz.
Bu hafta açılacak okullarla birlikte eğitim öğretim yılımız başlayacaktır. Öğrencilerimize başarılar, öğretmenlerimiz ve bütün eğitimcilerimize bu kutsal ve zor görevlerinde ise kolaylıklar dileriz.  
30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutlar, Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlandığı ve işgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmeye başladığı bu günün önemini dile getirip saygı ve sevgilerimi sunarım,  
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri