Mehmet Ateş: Eğitim ve Pandemi 

Siyasi Partilerin Konya’daki İl Başkan Yardımcıları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

CHP Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ateş

Eğitim Ve Pandemi 

Ülkemizde uygulanan eğitim öğretimin genel amaçlarından biri ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın iyi insan ve iyi yurttaşlar olarak yetiştirmektir. Çocuklarımızın eğitiminde eğitim sistemi, okul, aile ve çevre etkili olmaktadır.

Geçtiğimiz hafta 81.kuruluş yıldönümünü kutladığımız, tamamen bize özgü üretim ve kalkınma için yerinde eğitim ve öğretim sistemi olan KÖY ENSTİTÜLERİ EĞİTİM SİSTEMİ’Nİ terk ettikten sonra sürekli kan kaybeden eğitim sistemimiz son 20 yılda her biri sistemi değiştireceğiz diye gelen 7 bakan, sistemi iyice bozmuştur. Bozulan eğitim sisteminde okul-aile-çevre arasında yeterince iş birliği sağlanamamıştır. Bu da çocuklarımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Zaten yetersiz olan bu işbirliği, iyi yönetilemeyen pandemi döneminde iyice bozulmuş, okulun ailelerle ve çevre ile iletişimi kesilmiştir.

Okullarımız aç-kapa, aç-kapa musluğa dönmüştür. Öğretmenleri aşılamadan okul açmak bulaşı artınca da okul kapatmak nasıl bir anlayışın ürünüdür.

Alt yapıyı tamamlamadan uzaktan eğitime geçilmesi ile tablet, bilgisayar, internet gibi teknolojik ürün eksikliğinden 3 milyona yakın öğrenci EBA’ ya ulaşamamıştır. Bu da yetmiyormuş gibi uzaktan eğitim, yüz yüze sınavlar yapılarak zaten bozuk olan eğitimde fırsat eşitsizliği daha da derinleşmiştir. Hem sokağa çıkma yasakları hem kapalı okullar çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal gelişimlerini olumsuz yönde etkilemiştir.

Bu kaybetmek üzere olduğumuz nesli toparlamanın yolu bellidir.

*Okullarımız açılıncaya kadar tüm öğrenci ve öğretmenlerimize ücretsiz internet sağlanmalıdır.

*Vakit kaybetmeden tüm öğretmenler aşılanmalıdır.  

*Okul giriş çıkışlarında eş güdüm sağlanarak servis ve toplu taşıma araç sayıları arttırılmalıdır.

*Tüm okulların dezenfektan malzemeleri acilen sağlanmalıdır.

*Bir an önce gerekli alanlarda öğretmen atamaları yapılarak; asgari ücretin de altında, yarı sigortalı çalıştırılan ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen saçmalığına son verilmelidir.

Kaynağımız da var çok şükür. Hazinemiz kasasında (!) 128 milyar dolarımız var. Cüzi bir miktarı yeter de artar bile. Önemli olan kaynakların kullanım önceliğidir.

Tüm bunlar sağlandıktan sonra okullarımızı ivedilikle açarak eğitim-öğretimdeki açığı kapatabiliriz.

Sevgi ve saygılarımla…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri