Mehmet Atalay 2020 için umutlu konuştu

Uluslararası Spor Organizasyonları Başkoordinatörü Mehmet Atalay, 2011'de Trabzon'da yapılacak olan Trabzon 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali için hazırlıkların sürdüğünü belirterek, eksiklerin en kısa zamanda giderileceğini söyledi.
Trabzon Usta Otel'de basın mensuplarıyla yemekte bir araya gelen Atalay, İstanbul 2020'nin yolunun Trabzon 2011'den geçeceğini belirterek, Trabzon'a modern tesisler kazandıracaklarını söyledi.
Trabzon 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'ni 125 ülkenin naklen izleyeceğini kaydeden Atalay, bu kadar önemli bir organizasyonda tesisleri beş yıldızlı yapmanın gayreti içinde olduklarını söyledi. "Bu kadar önemli bir organizasyonu beş yıldızlı bir statta yapalım, insanların gözleri kamaşsın istiyoruz" diyen Atalay, "Organizasyonun açılış kapanış ve kapanış törenlerini bir olimpiyat ciddiyetinde yapacağız. İstanbul 2020'nin yolu Trabzon 2011'den geçer. Bu iddialı bir laftır, ama gerçek bir laftır. Bunu ne kadar iyi başarırsak o kadar çok yolumuz açılacak. Gençlik Olimpiyatı, Avrupa'nın olimpiyatı. Bunun bir de dünyası kuruldu. Dünya Gençlik Oyunları 2010'da Singapur'da yapılacak. Ondan sonraki organizasyonlara Trabzon adına talip olma imkanımız olacaktır. Bir organizasyonu yapmak hemen unutturmak anlamına gelmiyor, ondan sonrası arkası gelecek. Tesislerimiz yıllarca daha başka organizasyonlarda da kullanma imkanı olacak" şeklinde konuştu.
Trabzon'a muhteşem bir yüzme havuzu kazandıracaklarını kaydeden Atalay, "Dünyada örneği çok az olacak. Atlama kuleli havuzun açılır kapanır olması gerçekten zordur. Bunu mutlaka yapalım dedik ve bir ilk olsun istedik. Trabzon, çok güzel tesisler kazanıyor. Sadece Trabzon 2011 değil, Erzurum 2011 Üniversite Kış Oyunları, Dünya Basketbol Şampiyonası, Dünya Yüzme Şampiyonası, Dünya Salon Atletizm Şampiyonası, Dünya Tenis Şampiyonası da dahil, başka organizasyonlarımız da var, çok başarılı organizasyonlara imza atacağız. Zaten bu sene Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası yine Türkiye'de yapılacak.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri