Mehmet Anıl Demiröz: Bugünün Küçükleri, Yarının Geleceğidir 

Siyasi Partilerin Meram İlçe Başkanları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, ilçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

BBP Meram İlçe Başkanı Mehmet Anıl Demiröz
Bugünün Küçükleri, Yarının Geleceğidir 

Öncelikle cümleten Esslamü Aleyküm diyerek sözlerime başlamak istiyorum...
 Ülkemiz ve dünya gündemini saran korona illeti aldı başını yürüdü.. Bizleri, eşimizi, dostumuzu, akrabalarımızı ve en yakınlarımızı tehdidi altına aldı. Kimilerimize ağır şekilde sarstı, kimilerimizi ise aramızdan aldı. Kendi indimde iman sahibi kimselerden olduğumuz için biliriz ki nefeslerimiz sayılıdır. Doğduğumuz gün gibi öleceğimiz günde bellidir. Ancak bu noktada sözlerim yanlış anlaşılmasın. TEDBİRİMİZİ alacağız. İslam da ilim de bilim de bize bunu öğütler. Biliriz ki tedbir, takdiri bozabilir. Defaten yapılan uyarıları buradan bir kez de ben yapmış olayım. Sosyal mesafeye, maske takmaya, temizliğe ve titizliğe, devletimizin kontrolü altında ve bakanlık tarafından onaylanmış ve yine Dünya Sağlık Örgütü nezdinde de kabul görmüş olan aşılara riayet edelim. Zira bilim ışığında hareket etmek her zaman en doğru davranış olacaktır. Korona salgın hastalığı, yangın, sel, deprem, heyelanlar vs bu tür felaketlerin artık ülkemizden ve dünyadan uzak olduğu güzel yarınlara kavuşmayı YÜCE ALLAH'tan niyaz ediyorum...
 
Bugünün anlam ve önemine ithafen... 30 Ağustos Zafer Bayramı, tarihimizin en gurur verici zaferidir. Kendi yurdunda esir edilmeye çalışılan milletimizin, Ulu Önder Atatürk'ün öncülüğünde yeniden diriliş ve yeniden şahlanmasıdır. Kazanılan bu zaferle ülkemiz, düşman mihraplardan temizlenmiş ve daha sonra genç cumhuriyetin kuruluşu ile birlikte medeniyet yolunda yeni zaferlere doğru yol alınmıştır. Bu zafer ile Türkiye'de bayram sevinci yaşanırken, bütün mazlum uluslarda, sömürgelerde ve islam ülkelerinde Emperyalizme karşı kazanılan TÜRK ZAFERİ kutlanıyordu. Bütün dünyanın saygı duyduğu büyük Önder Atatürk dünyanın en ahlaklı ve en meşru savaşını kazanarak tam bağımsız yeni bir devletin kuruluşuna öncülük etmiştir. Devletimizi ise Türk Gençliğine emanet etmiştir. Bu bilinci ve şuuru her zaman taşımak, korumak ve kollamakla görevliyiz. Çünkü Emperyalizmin açgözlü saldırganlığı, dünyayı kana bulayan gözü dönmüşlüğü hiçbir zaman bitmeyecekti. Bu yüzdendir ki uyanık olmak, tedbirli olmak ve güçlü olmak zorundayız. Zira atalarımız bu ülke için canlarını, mallarını gözlerini dahi kırpmadan feda edebildikleri için bizler bugün özgür ve rahat yaşıyoruz. Şayet bir gün bizler gafil olursak gelecek nesillerimiz bu özgürlük ve rahatı yaşayamayacaklardır. Bugün bizim geçmişimizdir. Göreceğiz, bileceğiz, özümseyip o şuurla yaşayacağız.
 
Bilindiği üzere 6 Eylül 2021 pazartesi günü yeni eğitim ve öğretim yılı başlayacaktır. Bu yeni yılda tüm aksiliklerin geride kaldığı güzel günlerin bizlerle ve gelecek nesillerimizle buluşmasını canı gönülden temenni ediyorum. Öğretmen kardeş ve arkadaşlarıma da yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar diliyorum. Acizane birkaç küçük istirhamımı da buradan zikretmek istiyorum.
 
İnanıyorum ki tüm öğretmenlerimiz vatan için millet için geleceğimiz için ellerinden gelen tüm özveriyle hareket ediyorlar. Ancak bazı tabloların şahsımı üzdüğünü belirtmek istiyorum. Kimimiz sınavları bir ölçü kabul etmese de, bilinmektedir ki verilen eğitimin en doğru tespiti sınavlardır. Sınav sonuçları da talebelerin/öğrencilerin ne denli eğitim aldıklarının tablosudur. Ancak eğitim sistemimiz ülkemizin bu anlamda kanayan yarasıdır. Öğrenciler/talebeler elbette ana karakterdir. Bunun yanında hakeza ebeveylerde öyle. Ancak bunu böyle kabul edip tüm sorumluluğu onların üzerinde bırakmamak gerektiği kanaatindeyim. Her bir öğretmen kardeşim, arkadaşım ve büyüğümden özel ricamdır. Gördüğünüz her bir çocuk, her bir genç yarının büyükleridir. Ulu Önder Atatürk'ün de ifade ettiği gibi "Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir." ve "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." bu sözleri kendimize şiar edinip böylesi gençler yetiştirelim İNŞAALLAH.
 
Yeni Eğitim ve Öğretim yılının öncelikle çocuklara, genç kardeşlerime, ailelerine ve tüm eğitim camiasına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Hepinizi YÜCE ALLAH'a emanet ediyorum.
 
Sabır, saygı ve özenle görüşlerimi okuyan herkese selam ve saygılarımı sunuyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri