Mehmet Ali Şahin: Chp Destek Verseydi 60 Madde Geçerdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcı ve AK Parti Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi Mehmet Ali Şahin, Cumhuriyet Halk Parti’sinin (CHP), Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan geçen 60 madde ile ilgili olarak hatalı davrandığını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcı ve AK Parti Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi Mehmet Ali Şahin, Cumhuriyet Halk Parti’sinin (CHP), Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan geçen 60 madde ile ilgili olarak hatalı davrandığını söyledi. Şahin, “CHP’nin destek verseydi 60 maddenin Genel Kurul'dan geçerdi.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin SERVER Vakfı tarafından düzenlenen 'Yeni Anayasa' konulu konferans verdi. Başbakan’ın, '60 maddeyi yasalaştıralım' teklifinde bulunduğunu hatırlatan Şahin, “Geçtiğimiz hafta CHP grup başkan vekilleri, Ak Parti grup başkan vekillerini ziyaret ederek cevaplarını ilettiler. ‘4 siyasi parti birlikte bunu yasalaştıralım demezse biz yokuz.’ Bir siyasi parti bu hususla ilgili ‘kapımı çalmayın’ diye daha önce kapıyı kapatmıştı. Ancak Türkiye için gerekli bazı maddelerin içinde bulunduğu bir metin ortaya çıkmışsa bunu parlamentodan geçirmek de mümkünse, 524 tane milletvekili biz bunu çıkaralım diyorsa, geriye kalan 24 milletvekillik bir grup da ‘hayır ben buna karşıyım’ diyorsa, eğer bu o parlamentodan geçmiyorsa bu ülke sittin sene anayasa yapamaz. Eğer iki siyasi parti bir araya geliyorsa, Ak parti ile CHP, 400’e yakın milletvekili varsa parlamentoda eğer 60 madde üzerinde de 4 siyasi parti mutabakat sağlamışsa, bazı siyasi partiler şu veya bu gerekçelerle ‘biz buna destek vermiyoruz. Biz buraya tam bir anayasa için oturmuştuk’ diyor. Onu da sağlayamıyorsak, bu 60 maddeyi yasalaştırmanın daha doğru olacağını düşündük. Hala aynı noktadayız. Ama CHP bu konuda bana göre hatalı davranmıştır. Destek verseydi 60 madde geçerdi.” şeklinde konuştu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri