Mehmet Akifi anma ve anlama gecesi

İrşad Dayanışma Vakfı, 27 Aralık Cumartesi saat 19.30da, Alaaddin Keykubat salonunda Mehmet Akifi anlamak ve İstiklal marşı konulu konferans düzenleyecek. Geceye gazeteci yazar Mehmet Yaşar konuk olacak. Gecede ayrıca Gönül İlahiler Grubu ilahiler söyleye
İrşad Dayanışma Vakfı Başkanı Ali Galip Doğan, bu geceyi kurtuluş savaşının kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliği ve özverisinde, Türk ulusunun Hakk’a, yurduna ve dinine bağlılığında gören, mücadele ruhunu dizeleriyle dile getiren Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy’u kaybedişimizin 52. yılında anmak için düzenlediklerini bildirdi.
Mehmet Akif’in Milli Mücadele’nin ehemmiyetinin anlaşılmasında büyük etkisi olduğunu ifade eden Ali Galip Doğan, “Mehmet Akif Milli Mücadele saflarında yer almış, bölge bölge  dolaşarak verdiği vaaz ve nasihatleriyle halkı aydınlatmış ve milletin ruhuna hassasiyetine hitap etmiştir” dedi.
Mehmet Akif ve İstiklal Marşı hakkındaki düşüncelerini de dile getiren başkan Doğan, şöyle devam etti: “Mehmet Akif, bütün zamanlar boyunca  mazlum milletler için bir tehdit unsuru olan medeniyet adına girdiği her yere zulüm ve adaletsizlik taşıyan sömürgeciliğe meydan okumanın da adıdır. Aynı zamanda onların iç yüzünü sergileyerek, nasıl mücadele edilmesi gerektiğinin yollarını gösteren bir dehadır. İstiklal Marşı ise tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak Kurtuluş Savaşı’nı kazandığının belgesi olarak çok özel bir yerde durur.”
Ali Galip Doğan düzenleyecekleri geceye tüm Konyalıları davet etti.
OZAN BAYRAM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri