Mehir Vakfı 100 Suriyeliyi evlendiriyor

Mehir Vakfı, Türk Kızılayı ve Arap Derneği işbirliğiyle düzenlenen 100 Suriyeli çiftin toplu düğün merasimleri önümüzdeki günlerde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Mehir Vakfı Genel Müdürü Aygül Erdem, düzenlenecek olan düğün merasimleri için hayırseverlerden imkanları dâhilinde maddi manevi yardım beklediklerini söyledi. Mehir Vakfı Genel Merkezinde düzenlenen toplantıya Genel Müdür Aygül Erdem’in yanı sıra Mehir Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Fatmanur Aşçı, Vakıf Genel Sekreteri Prof. Dr. Abdulkerim Bahadır ve vakfın kurucu üyelerinden İbrahim Işık katıldı.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE HİZMET EDEYORUZ

Kuruluşundan itibaren bu güne kadar sürdürdüğü aile temelli hizmetleriyle tanınan Mehir Vakfı’nın vakfımızın toplu düğün faaliyetlerinden yeni bir tanesini gerçekleştirdiğini belirten Başkan Erdem, “Türk milletini alırlar boyunca bağımsız bir topluluk olarak ayakta tutan en önemli kurum aile olmuştur. Anne, baba ve çocuklarından oluşan ve kutsal bir kurum olan aile, bu bakımdan çok büyük önem arz etmektedir. Bu yüzden bu kurumun sağlam temeller ve köklü değerler üzerine kurulması gerekmektedir. Aile öncelikle hukuksal bir birlikteliktir. Bu birlikteliğin aynı zamanda ahlaki, sosyal ve dini boyutları vardır. Bu bağlamda Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı olarak Türk aile yapısına önem vermekle beraber din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın ihtiyaç sahibi tüm gençlerimize hizmet etmekteyiz” diye konuştu.

MESUT TURAN

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri