Mehir Vakfı 100 çifte nikah kıydı

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depreminden etkilenen 100 çiftin nikah töreni, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Toplu nikah töreninin öncülüğünü yapan Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı ile Mehir Aile Derneği, takdir topladı

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, Mehir Aile Derneği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş ve Konya şubeleri iş birliğinde organize edilen, ‘Kahramanmaraş’ta Yuvalar Kuruyoruz Toplu Düğün ve Çeyiz Yardımı’ projesi kapsamında depremzede 100 çiftin nikah töreni gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Muhammed Mustafa Güvenmez Merkez Spor Kompleksi'nde düzenlenen törene, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişçi, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Konya İl Müftüsü Ali Öge, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Özdemir, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Prof. Dr. Saffet Köse, Mehir Aile Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Tekin ve davetliler katıldı. Bazı çiftlerin nikahını Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel kıydı. Şahitliğini ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişçi gerçekleştirdi.

BİZİM ÖRTÜMÜZ SEVGİDİR

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yeni evlenecek çiftlerin birbirine karşı saygılı olması gerektiğini belirtti. Yeni evlenen çiftlere ayet ve hadislerden örnekler vererek çeşitli tavsiyelerde bulunan Erbaş, "Gençlerimiz birbirlerine örtü olacaklar. Kötülüklere karşı, sıkıntılara karşı, huzursuzluklara karşı örtü olacaklar. Bizim örtümüz sevgidir. Hepsinden önce inancımızdır. İnancımıza, imanımıza göre yaşamamız lazım. İnancımızın gereği ne ise ona göre yaşamamız lazım. Onun ilkeleri de sevgidir, saygıdır, sadakattir, sabırdır. Bakınız 4 S ile başlayan kavramı kulaklarınıza küpe yapın. Birbirinizi sevin, birbirinize saygı gösterin, sadakat gösterin, dürüst olun. Size aşkın şifresini vermek istiyorum. Evlilik sürecini yaşarken mutlaka anlaşamadığımız konular olabilir, zaman zaman tartıştığımız konular olabilir. İlacımız sabırdır, tahammüldür. Genç kardeşlerim sevgiyi, saygıyı, sadakati, sabır ile sürdürürseniz, tahammülle sürdürürseniz selamete, huzura kavuşursunuz inşallah. Mutluluğunuz bir ömür boyu devam eder” diye konuştu.

AİLE TOPLUMUN EN TEMEL TAŞIDIR

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, yeni evlenen çiftlerin sevincine ortak olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Ünlüer, “Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde çok acılar yaşadık. Mutlu hayat süren ailelerimizi maalesef kaybettik. Acısı dinmeyecek yaralar bizlere kaldı. Ancak yaralarımızı sarmak zorundayız. Bugün 100 çiftimizin nikahını gerçekleştirmek üzere burada toplandık. Aile toplumun en temel taşıdır. Topluluğumuzun devamı için büyük bir rol üstleneceksiniz. Bizler sizler için elimizden gelen her şeyi yaparak aile kurumumuzu koruyacağız” şeklinde konuştu.

HER ZAMAN AİLENİN YANINDA OLACAĞIZ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, her türlü zorlukta genç çiftlerin yanında olduklarını söyledi. Görgel, "Şehrimizde ilk defa bu denli toplu nikah törenini gerçekleştiriyoruz. Bu sebep ile onun heyecanını yaşıyoruz. Bizler 6 Şubat’ta tarifsiz acılar yaşadık. Bu sürecin üstesinden birbirimize daha fazla sarılarak, omuz omuza vererek ve acılarımızı sararak hafifletmeye çalışıyoruz. Genç çiftlerimizin aile hayatlarının başlangıcı. Elbette bu yol uzun bir yol. Aile gibi bütün ahlaki ilkelerini güvene dayandıran bir yapı, sevgiyi ve saygıyı birbirinizle paylaşarak, güzel yuvanızı sağlamlaştıracağınıza inanıyorum. Genç çiftlerimize iki cihan saadeti diliyorum” ifadelerini kullandı.

ADIYAMAN VE MALATYA’DA TOPLU NİKAH OLACAK

Konya İl Müftüsü Ali Öge, çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, “Şanlıurfa’da başlattığımız Hatay’da devam ettirdiğimiz ve şu anda Kahramanmaraş’ta 100 genç çiftimizin düğününü yapıyoruz. Kahramanmaraş’tan sonra inşallah Adıyaman, Malatya ve diğer bölgelerimizde inşallah düğünleri gerçekleştireceğiz. Şimdiden diğer illerde bulunan kardeşlerimize müjdeler veriyoruz” açıklamasında bulundu.

‘1996’DAN İTİBAREN 30 BİN KİŞİYİ EVLENDİRDİK’

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Prof. Dr. Saffet Köse, Mehir Vakfı olarak, aile kurumuna katkı yapmaya devam ettiklerini dile getirdi. Köse, şunları söyledi: “Kurulduğumuz 1996 yılından bu yana 30 bin kardeşimizi evlendirdik. Şimdi ise asrın felaketini yaşamış şehirlerimizde bu projeyle devam ediyoruz. 26 Eylül’de Hatay’da 100 kardeşimizi evlendirdik. Şimdi ise aynısını Kahramanmaraş’ta yapıyoruz. Bilindiği üzere aile bir temel üzerine inşa edilir. Bizim medeniyet ve kültürümüzde aile devlettir. Devlet bu milletin büyük bir ailesidir. Biz Mehir Vakfı olarak, aile kurumuna katkı sağlamayı hedefliyoruz. Egemen güçlerin aile kurumuna kötü şeyler dayatmasına rağmen biz bir toplumun temeli olarak aileyi yaşatmayı hedefliyoruz.”

ALİ GÖZEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri