Megaupload 'Mega' oldu

2012'nin başlarında kapatılan dünyanın önde gelen dosya paylaşım sitesi Megaupload'ın kurucusu Kim Dotcom'un yeni dosya paylaşım sitesi 'Mega' kullanıma açıldı.

Bildiğiniz üzere dünyanın en bilindik dosya paylaşım sitelerinden Megaupload 19 Ocak 2012 itibariyle SOPA yasası nedeniyle kapatılmıştı ve kurucusu olan Kim Dotcom da tutuklanmıştı. Daha sonra kefaletle serbest kalan Kim Dotcom Megaupload'ı geri getirmek için çalışmalara başlamıştı. Biraz uzun süren bu süreç nihayet sonlandı ve Megaupload, 'Mega' olarak geri geldi.

Bu durumu ilk olarak resmi Twitter hesabından duyuran Kim Dotcom, 'Bir yıl önce şu zamanlarda Megaupload ABD hükümeti tarafından kapatılmıştı. Mega.co.nz Hoşgeldin.' dedi. Bir süredir geri sayımı devam eden 'Mega'nın bugünün ilk saatleri itibariyle açılmasıyla birlikte siteye tüm dünyadan kullanıcılar akın etti. Bu konu ile alakalı gelişmeleri de Twitter hesabından aktaran Kim Dotcom, site yayınlandıktan yaklaşık 1 saat sonra, siteye her dakika binlerce üyenin kayıt olduğunu ve bu yüzden sunucuların son derece meşgul olduğunu belirtti.

Bununla birlikte Kim Dotcom, 'Mega'nın sunucularının maksimum kapasiteye ulaştığını ve 250,000 üyeye ulaştıklarını bildirdi. İnternet dünyasına böylelikle harika bir giriş yapan 'Mega'nın premium fiyatları da belli oldu. Siteye kayıt olan normal bir kullanıcıya ücretsiz 50 GB depolama alanı veren 'Mega', premium üyelere ise 3 adet farklı depolama alanı imkanı sunuyor. Bunlar ve fiyatları şöyle; 500GB-13.29$, 2TB-26.59$ ve 4TB-39.90$

Peki siz 'Mega'yı kullanmayı planlıyor musunuz? Dropbox'un yerini alabilir mi?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri