MEDYATİK KARTAL

Tarihinin en iyi ilk yarısını yakalayan Torku Konyaspor, haberlerde de gündeme oturdu. Yeşil-beyazlı temsilcimiz Ağustos ayından bu yana yazılı basında çıkan 21 bin 302 habere yansıdığı da saptandı

KONYASPOR'DAN TARİHİ BAŞARI

Türkiye Süper Ligi’nde 2015-2016 sezonunun sona eren ilk yarısı incelendiğinde puan cetvelinde yedinci sıraya yerleşen Torku Konyaspor’un, topladığı 26 puan ile tarihindeki en iyi ilk yarı performansını yakaladığı ortaya çıktı. Torku Konyaspor geçtiğimiz sezon, 17 hafta sonunda 4 galibiyet 5 beraberlik 8 yenilgi alırken, attığı 16 gole karşılık kalesinde 26 gol görürken, topladığı 17 puanla 14. sırada yer almıştı. Bu sezon ise Süper Lig’de ilk yarıya 7 galibiyet 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile giren Yeşil-Beyazlı takım, rakip filelere 19 gol atarken, kalesinde ise 24 gol görerek, topladığı 26 puanla dikkatleri üzerine çekti.

21 BİN 302 HABERE KONU OLDU

Medya Takip Ajansı Interpress’in, iki bini aşkın gazete ile dergiyi kapsayan araştırmada, Torku  Konyaspor’un göstermiş olduğu bu performansın, Süper Lig’in start aldığı Ağustos ayından bu yana yazılı basında çıkan 21 bin 302 habere yansıdığı da saptandı. Bu başarıda en büyük pay sahibi olan Yeşil-Beyazlı takımın Teknik Direktörü Aykut Kocaman, toplam 3 bin 630 haberle gündeme gelerek medyanın da ilgi odağı oldu.

TRAORE EN ÇOK HABER OLAN OYUNCU

Torku Konyaspor’da geride kalan 17 hafta boyunca yazılı basında öne çıkan futbolcular arasında, A. Razack Traore’nin 1.682 haberde yer aldığı, Fenerbahçe’den kiralık olarak kadroya katılan Samuel Holmen’in ise  1.640 haberle yer aldığı belirlendi. Bu sezon attığı gollerle ön plana çıkan yeni transfer Arnavut oyuncu Alban Meha, toplam 1.527 haberle spor sayfalarında yer alırken, bir diğer yabancı oyuncusu Dimitar Rangelov’un ise 1.489 habere konu olduğu tespit edildi. Yeşil-Beyazlı takımda sezon başından bu yana öne çıkan diğer futbolcular arasında Riad Bajic, Jagos Vukovic, Ali Turan, İbrahim Sissoko, Mehmet Uslu, Ali Çamdal ve Ömer Şişmanoğlu’nun olduğu saptandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri