“Medyamız esnafının yanında oldu”

Kanal 42 Televizyonu ve Merhaba Gazetesi'nin Konya'da esnafın sorunlarını gündeme getiren iki medya kuruluşu olduğunu söyleyen Kanal 42 Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Av. Mustafa Derbentli, “Esnafımızın yanında olduk” dedi

Saadet Partisi Konya İl Kadın Kolları Mart ayı divan toplantısı gerçekleştirdi. Kadın Kolları yönetiminin ve üyelerinin katıldığı toplantı Saadet Partisi Konya İl Başkanlığında gerçekleşti. Divan Toplantısında konuşan Kanal 42 Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Av. Mustafa Derbentli, “Medyanın etik kurallarından ve ilkelerden taviz vermeyerek tarafsız bir şekilde medya kuruluşlarının yayın hayatını devam ettirmesi gerekir” dedi.

HUKUKTA ÇİFTE STANDART!

Saadet Partisi Konya Kadın Kolları Mart Ayı İl Divan Toplantısında konuşan Derbentli, “Pandemi hayatımızda birçok şeyi etkiledi. İnsanlar artık bazı şeyleri sorguluyor. Bugün ne yazık ki Türkiye’de iki tane hukuk var. Biri normal vatandaşlara uygulanan hukuk biri de iktidar grubuna uygulanan hukuk. Sen normal vatandaşsan sana ceza yazmaya zabıta geliyor polis geliyor; fakat diğer noktada iktidar, toplantı ve kongre yapabiliyor. Bunlara bir şey denmiyor. Geçirdiğimiz salgın hastalık elbette küresel bir sorun. Fakat bugünlerde aşı çalışmaları da kafamızı karıştırmakta. Geçenlerde bir yazar ile oturuyorduk şöyle dedi: ‘Eğer haberleri izlemezseniz virüs diye bir şeyin varlığından haberdar olmazsınız. Biz o yüzden kendi medya organlarımızda bu tür meselelere fazla girmiyoruz. Nitekim Çin’den gelen virüse yine Çin’den gelen aşı ile çare arıyoruz. Ne yazık ki bugün ülkemizde yerli bir aşı üretiminde ciddi başarı elde edemedik” şeklinde konuştu.

KANAL 42 VE MERHABA ESNAFIN YANINDA OLDU

“Yine bu dönem esnafımız ciddi oranda can kaybetti. Bu doğrultuda esnafımızın sesini gündeme taşıyan bizim medyamız oldu” diyen Derbentli, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Diğer medyalar haber bile yapamazken biz bu olayları ulusala taşıdık. Kanal 42 Televizyonu ve Merhaba Gazetesi, bu konuda yaşananları dile getirdi, doğruları yazdı. Medya kurumlarımızda en üst kademeden en alt hizmet birimlerinde çalışanlarına kadar herkesin, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da mesleki sorumluluğunun bilincinde hareket etmeye devam edeceğine inanıyorum.”

MEDYA, MAĞDUR VE MAZLUMUN YANINDA OLMALI

Medyanın etik kurallarından ve ilkelerden taviz vermeyerek tarafsız bir şekilde medya kuruluşlarının yayın hayatını devam ettirmesi gerektiğine dikkat çeken Av. Mustafa Derbentli, şu ifadelerle konuşmasını noktaladı: “Medya kuruluşları gücün ve güçlünün değil; mağdur ve mazlumun yanında olmalıdır. İlkeli, doğru ve sağduyulu yayın anlayışından medya kurumlarının taviz vermemesi gerekmektedir. Kanal 42 Televizyonu yayın politikası çizgisinden ödün vermeden, sapmalar yaşamadan yayın ilkelerine bağlı kalan örnek bir yayın anlayışı ile yayın hayatına devam etmektedir. İnternet ve sosyal medya kullanımının artmasıyla bilgi kirliliğinin de arttığı bir dönemin yaşandığı bu günlerde, ekonomi, dış politika, kültür sanat ve spor konularında tarafsız, ilkeli şekilde yoluna emin adımlarla ilerliyor.”

EYYÜB KARAKUZU

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri