Medya üzerindeki baskılar son bulmalı

Gazetecilerin çok zorlu şartlar altında çalıştığını söyleyen Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları Başkanı Esat Ergener, “Medya üzerindeki baskıların bir an önce son bulması gerekiyor” dedi

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Esat Ergener, İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcıları; Necip Fazıl Kocaman ve Mahmut Sami Kollu ile; İl Gençlik Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Kart ve Yasin Eryiğit, 24 Temmuz Basın Bayramı münasebetiyle Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken ve Haber Müdürü Halid Şen hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Merhaba Gazetesi ekibi, başkan Ergener ve çalışma arkadaşlarına başarılar diledi.

HALKIN GÖZÜ VE KULAĞI OLUYORLAR

Basın çalışanlarının vatandaşın, halkın gözü, kulağı ve sesi olduğuna vurgu yapan Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları Başkanı Esat Ergener, gazeteciliğin son derece önemli bir meslek olduğunu da değindi. Gazetecilerin en temel görevinin haberleri en doğru şekliyle halka taşımak ve insanları bilgilendirmek olduğunu ifade eden Ergener, “Bunun yanı sıra bu mesleği yapan gazeteci kardeşlerimiz, düşünceleri ve yorumları ile insanlarımızın ufkunun açılmasına katkı sunmaktadır.Toplumda yaşanan sorunları ve yapılan çalışmaları gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına yardımcı olmaktadırlar” şeklinde konuştu.

ZORLUK ÇEKİP BASKI YİYİYORLAR

Basın çalışanlarının maddi ve manevi anlamda büyük zorluklarla ve baskılarla karşılaştığının da altını çizen Ergener, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı: “Bu baskıların ve zorlukların bir an önce son bulması gerekmektedir. Çünkü gazetecilik etiği ile baskı denk düşmemektedir. Gazeteciler, kişilik haklarını ihlal etmeden dilediğini özgürce dile getirebilmeli, yayınları ile her zaman hakkın, haklının ve mazlumun yanında olmalıdır. Kalemini her zaman doğrudan yana ve doğru şekilde kullanarak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, böylesi önemli bir vazifeyi üstlenmiş olan basın mensubu kardeşlerimizin bu hassasiyetlere özen göstererek, çok zor şartlar altında vatandaşın haberi alabilmesi için canla başla çalışan basın mensuplarımızın, harcadıkları çabayı görmemek ve takdir etmemek mümkün değildir. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizin değerli basın çalışanlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. İşini hakkıyla yapmak için çabalayan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım.”

HAMDİ BUĞUR

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri