'Medya olmasa 28 Şubat olmazdı'

Sürecin önemli aktörlerinden Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Güven Erkaya Yavuz Donat'a "Şubat'ta kıyamet kopacak'' demiş!

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu 28 Şubat süreciyle ilgili gazeteci ve yazarları dinledi. Komisyona bilgi veren gazeteci-yazar Yavut Donat, "Medya desteği olmasaydı Türkiye'de bu darbeleri muhtıraların olması mümkün değildi" diye konuştu.

Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat, 28 Şubat sürecindeki 'medya desteği'ne işaret ederek, "Bir takım STK ve kanaat önderlerinin katkıları olmasaydı, medya desteği olmasaydı Türkiye'de bu darbeleri muhtıraların olması mümkün değildi'' dedi.

ŞUBAT'TA KIYAMET KOPACAK

Sürecin önemli aktörlerinden Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Güven Erkaya'nın kendisine "Şubat'ta kıyamet kopacak'' dediğini aktaran Donat şunları söyledi:

''Muhalefet partilerinden birinin lideri çıktı dedi ki televizyonda, 'Profesör Çiller, hocanın müridi olmuş, siyasetin Fadime'sidir.' Böyle birisi televizyona çıkıyor, bunu söylüyor, bunu yayınlayabiliyoruz. İnsanların birbirinin ne dediğini dinlemesi kopmuştu. Yürüyüşler yapılıyor, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı, 'Generalin ağzına kilit vuramam ki' diyor. Bu durumda benim gördüğüm şu, 28 Şubat göz göre göre geldi, önlenmesi için de ciddi bir gayret gösterilmedi.

MEDYA DESTEĞİ OLMASA DARBE OLMASI MÜMKÜN DEĞİL

İşin içinde siyasetçinin eli ve ayağı olmasaydı, bir takım STK ve kanaat önderlerinin katkıları olmasaydı, medya desteği olmasaydı Türkiye'de bu darbeleri muhtıraların olması mümkün değildi.''

DARBELER DÖNEMİ SONA ERDİ

Donat, çıkışta gazetecilerin sorularını da cevapladı. Türkiye’de darbeler döneminin sona erdiğini söyleyen Donat, “Bu işe bulaşanlar rezil ediliyor, teşhir ediliyor. Bunda da fayda görüyorum.” dedi.

Dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan’ın 28 Şubat’ı kendisinden duyduğunu söyleyen Donat, komisyonda da paylaştığı anısını anlattı: “28 Şubat’tan önceki Pazar günü Ankara’da Gençlerbirliği – Altay maçına gitmiştim. Gençlerbirliği’nde yönetici olduğum için şeref tirübünündeydim. Geri sıralardan birisi, kasketli, gözlüklü, kaşkollu… Gel yanıma otur sana yer ayırdım, diye işaret etti. Ben de kim o diye yanına gittim. Oramiral Güven Erkaya idi. Tanıdığım da bir insan... Birbirimize sorduk ne var ne yok diye. Bana, ‘Cuma günü görürsün’ dedi. Cuma günü 28 Şubat.

‘Ne olacak’, dedim. ‘Milli Güvenlik Kurulu olacak, bu ayki toplantıda kıyamet kopacak’ dedi. ‘Biz Cumhurbaşkanından aylardan beri rica ediyoruz, MGK’yı sadece irtica tehlikesi konusunda toplayın, bu konuda endişelerimiz var, eleştirilerimiz var diye’ dedi. ‘Cumhurbaşkanı da aylardan beri öteliyor, erteliyor ama sonunda bu Cuma günü yapılacak MGK’nın özel gündemi bu konu olacak’ dedi. ‘Toplantıdan önce 20 dakika MİT brifing verecek arkasından biz hazırlıklarımızı söyleyeceğiz’, dedi.

‘Nedir hazırlıklarınız?’ dedim. Madde madde bana sıraladı. Ben de ertesi gün yazdım. Prof. Erbakan aradı… 'Bunların dışında bana söyleyeceğiniz bir şey var mı?’ dedi. 'Gördüğüm kadarıyla bir inatlaşma söz konusu’ dedim. ‘Bizim kimseye kadar inatlaşmamız yok’ dedi… '28 Şubat’ta gördüğüm kadarıyla bir kıyamet kopacak', dedim. Gerçekten de koptu.”

Donat, komisyon çalışmalarını önemsediğini de sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri