Medya Etik Konseyi Başkanı: Basına Karşı Yapılan Engellemeler Üzücüdür

Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir, son günlerde polis tarafından basına yapılan uygulamalarla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Basına karşı yapılan susturma ve engellemeler ülkemiz adına üzücüdür." denildi.Dün polis tarafından...

Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir, son günlerde polis tarafından basına yapılan uygulamalarla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Basına karşı yapılan susturma ve engellemeler ülkemiz adına üzücüdür." denildi.

Dün polis tarafından bazı gazetelere yapılan baskınlarla ilgili Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir bir açıklama yaptı. Esendir açıklamasında şunları dile getirdi: "Tüm dünyada özgürlüklerin arttığı ve genişlediği bir dünyada basına karşı yapılan susturma ve engellemeler ülkemiz adına üzücüdür. Son olarak kapatılan Karşı gazetesinin internet sitesi www.karşıgazete.com’a ve bağımsız gazetecilerin oluşturduğu www.grihat.com haber sitesine polis baskını, basın özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir. Bu tarz uygulamalar uluslararası sözleşmelere imza atan, ifade ve basın özgürlüğünü savunan bir ülkeye yakışmamaktadır. Bir basın meslek örgütü olarak; medya kuruluşlarına karşı yapılan polis baskını, ayrımcılık, akredite, ifade özgürlüğünü engelleme gibi uygulamaların ülke imajını zedelediğini düşünüyoruz. Bir an evvel bu tarz uygulamalardan vazgeçilmelidir. Özgürlükten, karşı söylemlerden, muhalefetten kimseye zarar gelmez. Bilakis fikirlerin olgunlaşmasını sağlar."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri