Medya Etik Konseyi: Basına Akreditasyon Kabul Edilemez

Medya Etik Konseyi (MEK) Başkanı Halit Esendir, Başbakanlık tarafından Cihan Haber Ajansı, Zaman gazetesi, Samanyolu Haber TV, Bugün gazetesi ve Bugün TV'ye uygulanan akreditasyona tepki gösterdi. Esendir, "Basına akreditasyon kabul edilemez." dedi.Yazıl

Medya Etik Konseyi (MEK) Başkanı Halit Esendir, Başbakanlık tarafından Cihan Haber Ajansı, Zaman gazetesi, Samanyolu Haber TV, Bugün gazetesi ve Bugün TV'ye uygulanan akreditasyona tepki gösterdi. Esendir, "Basına akreditasyon kabul edilemez." dedi.

Yazılı açıklama yapan Halit Esendir, "Cumhurbaşkanlığı ile Adalet ve Kalkınma Partisi'nden sonra Başbakanlık da akreditasyon uygulaması başlatmıştır. Cihan Haber Ajansı, Zaman gazetesi, Samanyolu Haber TV, Bugün gazetesi ve Bugün TV muhabirleri dün Bakanlar Kurulu'nu takip etmek amacıyla geldikleri Başbakanlık binasına alınmamışlardır. Bununla birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün Kızılay Kan Merkezi’ni ziyaretinde de Cihan muhabir ve kameramanı kapıdan geri çevrilmiştir." denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Son zamanlarda Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanların programlarına kasti olarak bir grup medya mensuplarının alınmaması, fotoğraf ya da görüntü çekmelerine izin verilmemesi ve akreditasyon uygulanması basın özgürlüğü ile bağdaşmamaktadır. Bu durumu, halkın bilgi edinme hakkına karşı yapılmış ayrımcı bir girişim olarak değerlendiriyoruz. Ayrımcılık yapılmasını doğru bulmuyoruz. Basın hürriyeti, halkın haber alma özgürlüğü ve serbest rekabet ilkelerine tamamen aykırı bu müessif tutumları kınıyor; son dönemde sıkça karşılaşmaya başladığımız bu tür ayrımcılık ve çifte standartların bir an önce sona ermesini temenni ediyoruz. İletişim teknolojinin her türlü imkanı sunduğu, özgürlüklerin alabildiğine genişlediği günümüzde basına akredistasyon uygulaması kabul edilemez."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri