Medine'ye Gelen Hacılar, Hacı Karşılama Merkezi'nde Toplanıyor (Özel)

Mekke'de hac farizasını tamamlayan hacılar, Peygamber Efendimiz'i (s.a.s.) ziyaret için Medine'ye gelmeye başladı. Medine'ye gelen hacılar, şehir girişinde önce Hacı Karşılama Merkezi isimli otobüs terminalinde toplanıyor. Burada hacıların,...

Mekke'de hac farizasını tamamlayan hacılar, Peygamber Efendimiz'i (s.a.s.) ziyaret için Medine'ye gelmeye başladı. Medine'ye gelen hacılar, şehir girişinde önce Hacı Karşılama Merkezi isimli otobüs terminalinde toplanıyor. Burada hacıların, namaz, yemek, sağlık ve dinlenme gibi ihtiyaçları karşılanıyor. Hacılar, daha sonra toplu halde Mescid-i Nebevi'ye ya da otellerine sevk ediliyor.

Medine girişindeki Hacı Karşılama Merkezi'nde toplanan hacılar, burada bir süre dinlendiriliyor. İhtiyaçları gideriliyor. Herhangi bir rahatsızlığı olana doktorlar sağlık hizmeti veriyor. Burada Cihan mikrofonuna konuşan Türk hacılar, çok mutlu olduklarını dile getirdi. Kabe'de Türkiye ve Türk halkı için dualar ettiklerini anlatan hacılar, Medine'ye de Efendimiz'i (s.a.s.) selamlamaya geldiklerini ifade etti.

Hacı Karşılama Merkezi Müdürü Ammar Mansur Al Umran, merkezin Hac Bakanlığı'na bağlı çalıştığını anlatarak, “Burası denizden ve karadan gelen hacıların Medine'de toplandığı yer. Mekke ve Cidde'den havaalanı ya da denizden Medine'ye gelenler önce burada toplanıyor, burada işlemleri yapılıyor. Daha sonra Medine'de kalacakları yerlere yönlendiriliyor.” dedi.

Hacı Karşılama Merkezi'nde hacılara sağlık hizmeti de verildiğini anlatan Al Umran, 'Emr-i bil maruf nehyi anil münker' heyetince hacılara değişik dillerde bastırılmış broşürler de dağıtıldığını dile getirdi. Al Umran, Medine için hac döneminin, hac öncesi, ya da sonrası şeklinde ikiye ayrıldığını belirtti. Önce Mekke'ye giden hacıların bayramın bitmesinin ardından Medine'ye geldiğini ifade eden Al Umran, “Bugün en yoğun gün. Sadece bugün 2 bine yakın otobüs ve özel araçlarla gelen yaklaşık 90 bin kişiyi karşılıyoruz. Hac dönemi boyunca yaklaşık 500 bin ile 700 bin arası hacı karşılayacağız.” diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri