Medeniyet krizi yaşanıyor

HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ortadoğuda yaşanan siyasi ve ekonomik sıkıntıların temelinde dünya genelinde yaşanan medeniyet krizinin yer aldığına dikkat çekti
MÜSİAD Konya Şubesi’nin mutat Cuma toplantılarının bu haftaki konuğu Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş oldu. Ekonomik ve Siyasi gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda, Türkiye’de yaşanan son dönem olayları da değerlendirildi.
MÜSİAD binasında yapılan ve MÜSİAD Başkanı Aslan Korkmaz’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un yanı sıra HAS Parti Kurucular Kurulu Üyesi Teoman Rıza Güneri, İl Başkanı Veli Tolu, il yönetim kurulu üyeleri, ASKON ve AKTİSAD yöneticileri, partililer ve MÜSİAD üyeleri katıldı.
Programın açış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, MÜSİAD’ın Konya sanayisini geliştirmek için çalıştığını belirterek, bu amaç doğrultusunda sanayici ve işadamlarına yön verecek programlar düzenlediklerini bildirdi. Bu amaç doğrultusunda HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’u konferansa davet ettiklerini bildiren Korkmaz, “Sanayici ve işadamları için ekonomik ve siyasi gelişmeleri takip etmek büyük önem taşımaktadır. Akademisyen kimliğiyle de her iki konuda uzman olan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a davetimize icabet ettiği için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
SU, ENERJİ VE GIDA KRİZİ BAŞLIYOR
Ardından kürsüye gelen HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Ekonomik ve Siyasi Gelişmelerin Değerlendirilmesi” Konulu bir konferans sundu. Ekonomi ve siyasetin ülkelerin varlığını temin eden iki önemli unsur olduğunu söyleyen Kurtulmuş, Ortadoğu’da yaşanan ayaklanmanın ekonomide ve siyasetteki çöküşten kaynaklandığını bildirdi. Bugün Ortadoğu’da yaşanan olayların bir medeniyet krizinin sonucu olduğuna dikkat çeken Numan Kurtulmuş, “10 sene öncesinde de aynı şeyleri söylüyordum. Su, enerji ve gıda kriziyle karşı karşıya kalabiliriz. Tunus’ta başlayan ayaklanmanın kıvılcımı da yaşanan gıda krizidir. Bunu fırsat bilen Batılılar da çeşitli bahanelerle Ortadoğu’da söz sahibi olmaya çalışarak, buraların yeraltı ve yer üstü kaynaklarını sömürmeye çalışmaktadır. Avrupa, Tunus’taki petrol rezervlerinden ve güneş enerjisinden 460 milyar avro gelir sağlamanın hesaplarını yapmaktadır” diye konuştu.
SİYASETİN ÜSLUBU DEĞİŞMELİDİR
Türk siyasetine ve ekonomisine yönelik de değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, HAS Parti’nin yeni bir dünya düzenini kuracak argümanları ortaya koymakla vazifelenmiş bir parti olduğunu ifade etti. Yeni ve büyük bir Türkiye idealinin gerçekleşebilmesi için öncelikle siyasetin üslubunun ve yönteminin değiştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Kurtulmuş, “Son 10 yıldır siyasetimizde soğuk savaş döneminin siyasi dili kullanılıyor. Herkes birbirine sataşıyor, kimlikler üzerinden tanımlamalar yapılıyor. Bugün iktidar ile muhalefet partileri arasındaki siyasi üsluba ve yönteme bakıldığında halkın yararına olan hiçbir konuda bir bütünlük sağlayamadıkları görülüyor. Bu bütünlük sağlanamadığı için demokrasi tabana yayılamıyor, demokrasi işleyemiyor. Birinin ak dediğine diğeri kara diyor, nedenleri sonuçları tartışılmıyor. Fakat nedendir bilinmez, doğru veya yanlış ayrımı yapmaksızın her konuda AKP’ye karşı net bir tavır alan CHP konu Türkiye’nin NATO kapsamında Libya’ya asker göndermesine gelince yine hiç düşünmeden desteklediğini açıklıyor” ifadelerini kullandı.
ANAYASAYI DEĞİŞTİRMEYİ ÖNEMSİYORUZ
1982 Anayasası’nın 12 Eylül darbesinin sonrasında hazırlanmış bir darbe anayasası olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, bu anayasanın değiştirilmesini önemsediklerini ve değişiklik konusunda her türlü çalışmayı destekleyeceklerini bildirdi. Kurtulmuş, iktidar partisine, muhalefet partilerine ve konuya duyarlı olan sivil toplum örgütlerine anayasa değişikliği konusunda hazırladıkları dosyayı ulaştırdıklarını bildirerek, “İçi boş bir anayasa istemiyoruz. Anayasa değişsin demekle bu iş olmuyor. 12 Eylül’de referandum yapıldı ve ben de dahil birçok kişi referandumda evet kararı verdi. Hangi maddelerin değiştiği, hayatımıza nasıl yansıdığı konusunda bir bilgisi olan var mı, yok. Anayasa değişecekse, halk istediği için ve halkın çıkarları doğrultusunda değiştirilmelidir. Biz, 1982 anayasasının dokunulmaz maddeleri dışında tamamen değiştirilmesinden yana tarafız” dedi.
Türkiye ekonomisinin dünyada 6. sırada olduğu konusunu da değerlendiren Kurtulmuş, “Bugün sadece vatandaş değil, belediyeler, yerli bankalar, özel sektör, ülkenin amiral gemisi diye tabir edilen holdingler borçlu. Ve bunların büyük bir kısmı artık yüzde 100 kendi sermayelerine sahip değil. Bu açıdan değerlendirdiğimizde Türkiye ekonomisi dünya sıralamasında 87. sırada” diye konuştu. Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a konuşmasının ardından MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz tarafından günün anısına çeşitli hediyeler verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri