MEDAŞtan yapılandırma

Meram Elektrik Dağım A.Ş (MEDAŞ) vatandaşların elektrik borçlarında yapılandırmaya gidiyor

Konya Bera Otel’de düzenlenen basın toplantısında bilgi veren MEDAŞ Genel Müdürü Önder Kazazoğlu, elektrik borcu bulunan vatandaşların borçlarını ödemede kolaylık sağlamak için böyle bir yapılandırmaya gittiklerini söyledi. Önder Kazazoğlu, bazı abonelerin şikayetlerine konu olan, son ödeme gününden sonra abonenin elektriğinin kesilmesi uygulamasıyla ilgili olarak ''Vatandaş kanunda, nizamda, yönetmelikte yazan şekle gelmek istemiyor'' dedi.

Elektrik borcu yapılandırmasının en son başvuru tarihinin 31 Mayıs 2011 olduğunu belirten Önder Kazazoğlu, “Yapılandırmadan 30 Eylül 2009 tarihi ve öncesi tahakkuk eden borçlular yararlanabilecek. Yapılandırmada birçok avantaj bulunuyor. Peşin ödemelerde borçlulardan gecikme zammı alınmayacak. Ayrıca 8 aya kadar taksitlendirme yapılacak. Taksitlendirmelerde, 2 taksitte gecikme zammının yüzde 4’ü, 3 taksitte gecikme zammının yüzde 5’i, 4 taksitte gecikme zammının yüzde 6’sı, 6 taksitte gecikme zammının yüzde 8’i ve 8 taksitte ise gecikme zammının yüzde 10’u tahsil edilecektir. 5 bin TL altındaki borçlarda taksitlendirme yapılmayacaktır. 5 bin ve 10 bin lira arası borçlar en fazla 2 taksitte, 10 bin ve 50 bin arası borçlar en fazla 3 taksitte, 100 bin ile 200 bin arası borçlar en fazla 6 eşit taksitte, 200 bin üzeri borçlar ise en fazla 8 eşit taksitte ödenecektir” diye konuştu.

2010 Aralık ayında da bir yapılandırmanın olduğunu ancak bu yapılandırmadan çoğu vatandaşın haberdar olmadığı için başvuru sayısının az olduğunu da dile getiren Kazazoğlu, “Yapılan bu yapılandırmadan çoğu vatandaşımızın haberi olmamış. Ayrıca elektrik borcu olanların büyük çoğunluğunu çiftçi arkadaşlarımız oluşturuyor. Yapılandırmanın yapıldığı aralık ayında çiftçilerin ödeme sorunu oldu. Bu nedenlerden dolayı elektrik borcu bulunan vatandaşların borçlarını daha kolay ödemeleri için böyle bir yapılandırmaya tekrardan gidiyoruz” dedi.

‘VATANDAŞLAR YÖNETMELİĞE UYMAK İSTEMİYOR’

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kazazoğlu, MEDAŞ sınırları içindeki elektrik kesintilerine ilişkin, kesintilerin bölgede yapılan bakım ve onarım çalışmalarından kaynaklandığını söyledi.
Ağustos 2010'da başlayan bakım çalışmalarına kış aylarında ara verdiklerini ancak çalışmaların Mayıs ayı ile birlikte tekrar başlayacağını ifade eden Kazazoğlu, bakım çalışmalarını Ekim ayına kadar tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.
Bir gazetecinin, MEDAŞ'ın özel sektöre geçmesinin ardından, son ödeme tarihinden hemen sonra elektriklerin kesilmesiyle ilgili abonelerin yoğun şikayette bulunduğunu hatırlatması üzerine Kazazoğlu, ''Teşhis doğru. Anlaşmazlık olayı doğru. Ama bunun kaynağına baktığımız zaman, benim gördüğüm, vatandaş kanunda, nizamda, yönetmelikte yazan şekle gelmek istemiyor. Sıkıntının temel kaynağı o'' diye konuştu.
Devlet kuruluşlarının vatandaşlara karşı sosyal sorumluluğu olduğunu, bu kurumların ödemelerde vatandaşlara bazı kolaylıklar sağlayabildiğini söyleyen Kazazoğlu, kendilerinin bir kuruluş çizgisi olduğunu söyleyerek, bu çizgide kaliteli hizmet vermeyi amaçladıklarını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri