MEDAŞ’tan büyük yatırım

Meram Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (MEDAŞ), özelleştirmeden bu yana elektrik dağıtım şebekesinin yenilenmesi ve genişletilmesi için 40 milyar TL’lik yatırım yaptı. MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, hizmet hızının ve kalitesinin arttığını dile getirdi

21 elektrik dağıtım şirketi içerisinde yaklaşık 76 bin 500 kilometrekare ile en geniş coğrafi alan da hizmet sağlayan MEDAŞ, kullanıcılarına kesintisiz ve kaliteli enerji tedariki sağlayabilmek amacıyla yatırımlarına devam ediyor.

PROJELERİN YÜZDE 70’İ HAYATA GEÇTİ

MEDAŞ’ın Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir ve Kırşehir’ de yaptığı yatırımlara değinen MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, “2009 yılında özelleştirilen MERAM EDAŞ olarak özelleşmenin ilk gününden 2023 yılı sonuna kadar yaklaşık 36 milyar TL (1.1 Milyar Dolar) yatırım yaptık. Yapılan bu yatırımlar sayesinde kesintisiz ve sürdürülebilir enerji sağlayarak bölge ekonomisine, istihdamına ve toplum refahının artırılmasına katkı sağladık. 2023 yılı için yapmakla yükümlü olduğu tutarın yaklaşık yüzde 23 fazlasını gerçekleştirerek, dağıtım şirketleri içerisinde en çok yatırım yapan şirketler arasında yer alıyoruz. 2024 yılında ise 5 milyar TL yatırım yapılmasını planladık ve bu yatırımların yüzde 70’ini tamamlamış durumdayız. Böylelikle özelleştirmeden bu güne 40 milyar TL yatırımı devreye almış durumdayız. Önümüzdeki yıllarda da yatırımlarımıza hız kesmeden sürekli artırarak devam edeceğiz. Bir yandan yeni hatlar yaparken diğer taraftan mevcut şebekemizin bakımını da ihmal etmiyoruz. Planlı bakım faaliyetleri kapsamında 2021-23 döneminde toplam 1.9 milyar TL bakım harcaması yaptık, 2024 yılında da 700 milyon TL’lik planlı bakım harcaması yapmış olacağız” dedi.

2014’TEN BU YANA YÜZDE 54’LÜK İYİLEŞME SAĞLANDI

Yapılan yatırımlar ve planlı bakım çalışmaları sayesinde şirketin müşteri başına ortalama kesinti süresinde 2014 yılından bu yana yüzde 54’lük bir iyileşme olduğunu dile getiren Uçmazbaş, “Kullanıcılarımızın enerji kesintilerinden olabildiğince az etkilenmelerini sağladık. Şehir ve köylerimizin enerji kalitesinin artırmanın yanı sıra bölge ekonomimizin lokomotifi olan sanayi ve tarım bölgelerinin enerji kalitesini artırmak için daha fazla gayret göstermeye devam edeceğiz. Şebeke yatırımlarının yanı sıra bilgi teknolojileri yatırımlarının da hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Uçmazbaş: enerji talepleri, proje onayı ve tesis kabul süreçlerinin tamamının dijital kanallardan yürütülerek vatandaşlarımızın ve sektör paydaşlarımıza sunduğumuz hizmetin hızını ve kalitesini artırdık, bu hususta sektör paydaşlarımızın olumlu dönüşlerini almaktan memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca “Kurumsal Kaynak Planlama (ERP)” ve “Müşteri Bilgi Sistemi (MBS)” projelerimizi EPDK’ nın desteği ile yerli ve milli yazılım yapmaya başladık. Kullandığımız birçok yazılımda olduğu gibi ERP ve MBS yazılımlarımızı da yerli ve milli kaynaklarla hayata geçireceğiz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri