MEDAŞ'ta ödüller sahiplerini buldu

Enerji Teknolojileri Hızlandırma Programı Demo Day etkinliği T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ) ve Girişim Merkezi öncülüğünde gerçekleştirildi.

MEDAŞ, bu yıl ilki düzenlenen “ETAP-1 Enerji Teknolojileri Hızlandırma Programı” ile sürdürülebilir ve kaliteli enerji tedarikinin arttırılması için inovatif projeler ve ürünler geliştiren firmaları dâhil ettiği programda söz konusu firmaların organizasyonel ve finansal anlamda güçlenmeleri için danışmanlık, mentorluk görüşmeleri ve toplu eğitimler ile gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor. Program kapsamında ülkemizde bulunan, inovatif projeleri ve ürünleri olan firmalar tarafından girişim başvuruları alındı.

MEDAŞ yöneticilerinden ve Girişim Merkezi’nden oluşan jürilerin değerlendirmesi sonucu ön elemeyi geçen projeler finale kalmaya hak kazandı. Novotel'de gerçekleştirilen etkinlikte yapılan değerlendirmeler sonucu dereceye giren projelere plaket ve ödülleri takdim edildi. Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen dereceye giren 3. Firmaya ödülünü takdim etti.

FİKİR SAHİBİ OLMAK BİRİNCİLİKTİR

Dereceye giren projeler arasında 1. olan firmaya ödülünü takdim eden Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Çevre üzerindeki baskısı az olan enerji kaynaklarının daha fazlalaştırılması yönündeki ulusal düzeyde de stratejik hedeflerimiz var. İlimizde özellikle daha çevre dostu, enerji kaynaklarının fazla olduğunu söyleyebiliriz. Ama bunun artarak devam ettirmemiz lazım. Alternatif enerji kaynakları olarak da ifade edilen, güneş enerjisi başta olmak üzere, rüzgâr enerjisiyle ilimizde fazlasıyla bir istifade etmenin zemini var. Bununla ilgili yatırımlar var. Bunun artışı önemli. Bugünkü toplantı. Yarısına çok kıymetli bu anlamda da hem sektörün geleceğiyle ilgili hem sektörün sorunlarıyla ilgili hem iyileştirme açık alanlarıyla ilgili hem çevre üzerindeki baskıların daha aza indirilmesiyle ilgili. Enerji arz güvenliğiyle ilgili alınacak tedbirlerle çok önemli çıktılar vereceğini düşünüyorum. Hem bu konuda fikri olan birikimi olan teknik olarak entelektüel olarak birikimini aslında insanlığın kalkınması için, insanın yaşam kalitesinin arttırılması için enerji sektöründe bunu kullanacak girişimci arkadaşlarımız var. Aynı zamanda. Sermayesi olan insanlar var. Bu sermayesini bu girişimle birleştirerek daha sonuç odaklı gitme yönünde bir iklimi atmosferi ortamı oluşturuyor. MEDAŞ Genel Müdürümüz ve ekibine ve diğer paydaşlarına teşekkür ediyoruz. Siz değerli fikir sahibi ve sermaye sahibi kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz. Bu önemli sektörde fikir sahibi olmak birinciliktir. Insanlarla iletişime geçmek birinciliktir. Yardımlaşmak, dayanışmak, istişare etmek. Yarış olarak bakmamak lazım. Bütün bunlar aslında bütün insanlar için de birincilerin yapacağı iştir diyorum “dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİLENEBİLİR ENERJİYE ÖNEM VERİYOR

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, "Türkiye olarak enerji konusunda son 21 yılda büyük kalkınma gerçekleştirdik. Enerjide gerçekleştirilen dönüşümler dışa bağımlılığı azaltacak. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak yenilenebilir enerji konsun büyük önem veriyoruz. Yaptığımız tüm bu çalışmalarla Konya'mız ve Türkiye’mizin bu konudaki kalkınmasına önem veriyoruz" diye konuştu. Uzbaş konuşmasının ardından 2. olan firmaya ödülünü takdim etti.

MEDAŞ YERLİ VE MİLLİ ÇALIŞMALARI DESTEKLİYOR

Ödül töreninde konuşan Medaş Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, "Ülkemizin fikir anlamında diğer ülkelere göre ön planda olduğunu görüyorum. Arkadaşlar fikri üretmiş bunu şirketleştirmiş bu gurur verici. Biz de bu fikirlerin büyümesini sağlarsak çok mutlu oluruz. Medaş olarak bazı yazılımlar kullanıyoruz bazılarını mecburen yurt dışından alıyoruz. Bu tür desteklerle yerli milli yazılımları kullanmak için yol açarsak ne mutlu bize. Bu konuda arkadaşlarımızı desteklememiz gerek" ifadelerini kullandı.

M. Ali NURULLAHOĞULLARI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri