MEDAŞ’ın özelleştirilmesine tepki

Türk Enerji-Sen İç Anadolu Şube Başkanı Selamet Eryiğit, AKP Hükümetinin MEDAŞın özelleştirme ihalesini Alarko firmasına vermesini kınadı.
Selamet Eryiğit, İsrail’in Gazze’de Müslüman kardeşlerimize yönelik yapmış olduğu insanlık dışı saldırıları ve zulümleri kınadı. Ateşkesin devamını ve kalıcı barışın sağlanmasını beklediklerini aktaran Selamet Eryiğit, İsrail’in ürettiği malları sendika olarak kullanmak istemediklerini söyledi.
AKP Hükümeti’nin özelleştirme politikalarını da eleştiren Selamet Eryiğit, Konya MEDAŞ Genel Müdürlüğüne bağlı illerde (Konya, Karaman, Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Aksaray) faaliyet gösteren elektrik dağıtım işinin özelleştirme ihalesinin Alarko firmasına verilmiş olmasını da kınadı. Özelleştirmelerin tek taraflı düşünülerek yapıldığını savunan Eryiğit, bu durumun hem ülke hem de Konya açısından sıkıntı verdiğini dile getirdi. Eryiğit, çalışanların haklarının hiç korunmadan yapılan bu özelleştirmeleri tasvip etmediklerini kaydetti.
Memurlara verilen denge tazminatının Ağustos 2008’de Resmi Gazete’de yayımlanmasına rağmen hala idari personele hiçbir ödeme yapılmadığını, teknik personele yapılan ödemelerin de eksik ve eşit olmadığını ifade eden Selamet Eryiğit, “Bu konudaki açıklamayı Sayın Başbakan’ın bizzat kendisi yapmasına rağmen ödemelerde eksiklikler vardır. Bu durumun acilen düzeltilmesi ve Resmi Gazete’de yayımlandığı şekilde tüm çalışanlara eşit olarak yapılmasını, Başbakan’dan sözünde durmasını talep ediyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri