MEDAŞ ile iletişim kopukluğu var

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, MEDAŞ ile elektrik temsilcileri arasında iletişim kopukluğunun olduğuna dikkat çekerek, "Bu iletişim sorunu çözümlenirse bundan en çok MEDAŞ istifade eder" dedi.

Konya Ticaret Odası’nın istişare toplantısında, elektrik sektörü temsilcileri MEDAŞ Genel Müdürü ile bir araya geldi. Üyelerin MEDAŞ ile yaşadıkları sorunları dile getirdiği toplantıda KTO Başkanı Selçuk Öztürk MEDAŞ’ın özel sektör mantığına aykırı bir ticaret anlayışı olduğunu söyledi. Toplantıda KTO üyelerinden oluşturulan 5 kişilik komisyon MEDAŞ genel müdür yardımcıları ile ortak çalışma yapacak.  Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından sektörel sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla düzenlenen meslek komiteleri istişare toplantıları yoğun katılımla devam ediyor. Elektrik sektöründen temsilcilerin yer aldığı 26. ve 51. meslek komitelerinin toplantısı Konya Ticaret Odası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Yönetim Kurulu Üyesi Cihangir Mıhoğlu, 26. ve 51. meslek komiteleri üyeleri, MEDAŞ Genel Müdürü Muhittin Murat, MEDAŞ yetkilileri ile komiteye bağlı çok sayıda Oda üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi.

ÖZEL SEKTÖR MANTIĞINA AYKIRI

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, toplantının açılışında yaptığı konuşmada gündemdeki ekonomik konular ve sektör ile ilgili değerlendirmede bulundu. Başkan Öztürk, “Günümüzde öne çıkan kavram şehirlerin rekabetidir. Şehirlerin enerji ve gıda güvenliğine yaptıkları yatırımlar gelecekte bu rekabette belirleyici rol oynayacaktır. Konya gıda sektöründe Türkiye’de ve dünyada önde gelen bir şehirdir. Bu sektörde yapılan yatırımlarla gelecekte de bu özelliği devam edecektir. Şehrimiz enerji sektöründe de bir atılım içerisine girmiştir. Karapınar bölgemizde yapılacak güneşten enerjisi ve termik santral yatırımları hem şehrimize hem de Türkiye’nin enerji sektörüne büyük katkı sağlayacaktır. Şehrimiz elektrik sektörü için gelecekte büyük bir potansiyel mevcut olduğu görülmektedir. Bugünden sektörün daha da ilerlemesi ve sektörde yer alan üyelerimizin sorunlarının giderilmesine yönelik komitelerimiz çok başarılı çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bunun yanında her iki komitemizin de en büyük sorunu elektrik dağıtım şirketi ile olan sorunları konusunda Odamıza yoğun müracaatlar bulunmaktadır. MEDAŞ özelleştirme ile imtiyazlı ticaret hakkı kazanmıştır. Bu imtiyazlı hak ile MEDAŞ, aynı sektörde iş yaptığı diğer özel sektör işletmelerini kendisine mahkum olarak görmektedir. Bu anlayış birbiri ile ticaret yaparak çalışan özel sektör mantığına aykırıdır. Asıl sorun buradan kaynaklanmaktadır. MEDAŞ ile burada bulunan sektör temsilcisi üyelerimiz geçen sürede ortak bir yol bulamamışlarsa arada ciddi bir iletişim eksikliği bulunduğunu göstermektedir. Bu iletişim sorunu çözümlenirse bundan en çok MEDAŞ istifade eder” dedi.

ÇALIŞMA YAPMAYA HAZIRIZ

MEDAŞ Genel Müdürü Muhittin Murat da kendisine yöneltilen soruları cevaplamak için söz alarak MEDAŞ’ın uygulamaları hakkında bilgi verdi. Murat, "MEDAŞ, devlet tarafından konulan mevzuat çerçevesinde yasal uygulamalarda zorunluluğu bulunan özel bir işletmedir. Devlet tarafından yoğun bir denetime tabi tutulmaktayız. Yatırımlarımızı belirli bir program ve bütçe ile gerçekleştirmek zorundayız. Yaşanılan sorunları, yasal mevzuat çerçevesinde gidermeye çalışacağız. Farklı bölgelerde farklı uygulamalar sorununun çözümü için tek bir mevzuat çıkarılmasına yönelik ortak çalışma yapmaya hazırız” dedi. MEDAŞ’ın tüm bölgelerinde ortak mevzuat çıkarılması konusunda KTO Başkanı Selçuk Öztürk’ün teklifi üzerine KTO üyelerinden 5 kişilik bir komisyon oluşturuldu. Komisyon’un mevzuatın tekleştirilmesi konusunda MEDAŞ Genel Müdür Yardımcıları ile ortak bir çalışma yapması fikri benimsendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri