MEDAŞ 2022'de vites yükseltecek

Son 3 yılda arıza sayısında yüzde 35, abone başına düşen kesinti sayısında yüzde 21 düşüş olduğunu söyleyen MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, “2022 yılında 1,3 milyar TL yatırım yapmayı planlayarak, 2021 yılından daha fazla yatırım yapmak istiyoruz” dedi

MEDAŞ tarafından 2021 yılının genel değerlendirmesinin yapıldığı bir basın toplantısı yapıldı. Basın toplantısına MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Erduran ve MEDAŞ yöneticileri katıldı. Uçmazbaş, yaptığı sunumda, basın mensuplarına yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi. Uçmazbaş, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

1.17 MİLYAR LİRALIK YATIRIM TAMAMLANMAK ÜZERE

Öncelikli hedeflerinin 3,7 milyon vatandaşa sürekli enerji temin etmek olduğunu söyleyen MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, “Hizmet verdiğimiz 6 il, 80 bin kilometre alanda 3,7 milyon kişiye sürekli ve kaliteli enerji temin etmek öncelikli hedefimizdir” dedi. 2021 yılında 1,17 milyar TL tutarında yatırımı tamamlamak üzere olduğunun bilgisini veren Genel Müdür Uçmazbaş, 2022 yılında bu rakamı arttırarak 1,3 milyar TL yatırım yapmayı planladıklarını aktardı. Uçmazbaş, “Bu yatırımların kapsamı genellikle ekonomik ömrünü doldurmuş tesislerin yenilenmesi, alternatif yeni hatların yapılması, yeni yerleşim yerlerinin enerjilendirilmesi, havai şebekelerin yer altına alınması ve cadde-sokak aydınlatmalarından oluşuyor. Ar-ge ve teknoloji yatırımlarına önemli bütçeler ayırıyoruz. Kullanılan malzemelerin yerli ve milli imkanlarla üretilmesi amacıyla 15,6 milyon liralık 21 Ar-Ge projesi yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

ARIZA SAYISINDA YÜZDE 35 DÜŞÜŞ OLDU

Erol Uçmazbaş, daha sonra şunları kaydetti: “Son 3 yılda arıza sayısında yüzde 35 abone başına düşen kesinti sayısında yüzde 21 düşüş oldu. Yıllık çağrı sayımız 2 milyonun üstünde. Çağrı Merkezimizde görevli 150 personelimizle 186'ya ulaşabilirlik oranı yüzde 99,7'e çıkmıştır ve yüzde 98'ine 20 saniye altında cevap vermekteyiz. Bu oranlarla EPDK Çağrı Merkezi Kalite Kriterleri’nin tamamını yakalamış bulunuyoruz. Müşterilerimizden çağrı merkezimize gelen her talep veya şikayet kayıt altına alınarak müşterimize başvurusu ile ilgili bilgilendirme SMS’i gönderilmektedir. Ayrıca yapılan başvuru sonuçlandığında müşterilerimiz SMS ve/veya aranarak bilgilendirilmekte ve teyit etmekteyiz. Gelen tüm şikâyetler titizlikle incelenip, ilgili işletme yöneticisi tarafından müşteriler aranarak bilgilendirilmekte ve sorunlar çözülmektedir. 5 kişilik uzman ekibimiz ile 7/24 sosyal medyayı takip etmekte ve gelen talep/şikayetlere geri dönüş yapmaktadır. Düzenli olarak çağrı merkezimizle görüşen müşterilerimizi arayarak aldıkları hizmetten memnuniyetlerini sorgulamakta ve alınan bilgiler ışığında kendimizi revize etmekteyiz.”

VATANDAŞ MEDAŞ'TAN MEMNUN

MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, MEDAŞ’ın, Enerji Bakanlığı tarafından yapılan son 4 yılın müşteri memnuniyet anketinde memnuniyeti en yüksek dağıtım şirketi olarak 2 kez 1. 2 kez 2. olduklarını da belirtti. TEDAŞ tarafından her ay düzenli olarak yapılan müşteri memnuniyet anketlerinde de aynı durumun söz konusu olduğunu ifade eden Uçmazbaş, kış hazırlıklarını tamamladıklarını da dile getirdi. Uçmazbaş, “Kış şartlarından dolayı elektrik enerjisi kesintileri yaşanabiliyor. Bu yıl yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı MEDAŞ olarak hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bizim vizyonumuz; hizmet bölgemizdeki vatandaşımıza sürekli enerji temin etmek. Elektrik arızasının teknik olarak sıfır olması mümkün değil, ancak bunu asgari seviyeye indirmeye çalışıyoruz” dedi. İletimi sağlamak ve bölgeye daha az süre enerjisiz kalma imkanı sağlamak gerekiyor. Aynı zamanda da kaliteli enerji sunmamız gerekiyor. Bütün bunları iyi bir organizasyon ve teknolojiyle yapabiliriz. Bu çerçevede teknoloji etkin bir şekilde kullanıyoruz. Ayrıca eğitim ve sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık veriyoruz. Sektörel anlamda çalışanlarımızı geleceğe hazırlayarak donanımlı bir şekilde gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla; idari, teknik, kişisel gelişim konularında eğitimler düzenleyerek yılda ortalama 140 bin saat eğitim veriyoruz. Elektrik dağıtım hizmetlerinin yanı sıra, sosyal sorumluluk projeleri ile de doğal yaşamın korunması ve çevre duyarlılığı için çalışmalarda bulunuyoruz” diye konuştu.

STADIMIZDA ŞAMPİYONLAR LİGİ MÜZİĞİ DİNLEYECEĞİZ

Uçmazbaş, son olarak şunları söyledi: "6-7 yıldır Konyaspor'a destek veriyoruz. Geçen yıldan itibaren de Konya Büyükşehir Stadyumu’na ismimizi verdik. Takımın gidişatı gayet iyi. Ümidimiz, inşallah gelecek sene MEDAŞ Stadında Şampiyonlar Ligi müziği dinlemektir."

M. ALİ NURULLAHOĞULLARI

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri