Meclis'teki Kavga Tutanaklara Yansıdı

TBMM Genel Kurulu'nda MHP ve AK Parti milletvekilleri arasında tekme ve yumrukların da atıldığı kavga çıktı. Meclis'te yaşanan kavga tutanaklara yansırdı. MHP Grubu, sınır komşularımızdaki çatışmalara Türkiye'den katılımın araştırılması...

TBMM Genel Kurulu'nda MHP ve AK Parti milletvekilleri arasında tekme ve yumrukların da atıldığı kavga çıktı. Meclis'te yaşanan kavga tutanaklara yansırdı. MHP Grubu, sınır komşularımızdaki çatışmalara Türkiye'den katılımın araştırılması önergesinin bugün görüşülmesi önerisi'nde bulundu. TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Milliyetçi Hareket Partisi grup önerisini vekillerin oylarına sunacağını belirtmesi üzerine MHP’li Oktay Vural “Karar yeter sayısı…” dedi. Tutanaklara göre bu sırada CHP sıralarından bir grup milletvekili ayağa kalktı. CHP’li Muharrem İnce yoklama istediklerini dile getirdi. Bahçekapılı, “Karar yeter sayısı mı, yoklama mı?” dedi. Bunun üzerine İnce yoklama istediklerini tekrarladı. Oktay Vural’da, “Yoklama önce gelir efendim.” Dedi. Bahçekapılı’nın “Peki, yoklama yapalım o zaman, sizi kırmak istemedim Sayın Vural da o yüzden.” Şeklinde cevap verdi. Bunun üzerine Vural, “Ben kalkmadım ki efendim, ben kalkmadım ki.” dedi.

Ayşenur Bahçekapılı, yoklama için iki dakika süre verdi ve elektronik cihazla yoklama yapıldı. Bahçekapılı yapılan oylama sonucu toplantı yeter sayısı olduğu ve önergenin oylamaya sunulduğunu vurguladı. Tutanaklara göre bu sırada CHP ve MHP sıralarından "Okutun" sesleri yükseldi. Başkan Bahçekapılı “Peki, pusulaları okuyalım. Mehmet Erdoğan? Burada. Bülent Turan? Yok. Hasan Karal? Yok.” İfadelerinde bulundu. Bu sırada TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, “Vay sahtekârlar vay ya!Burada olmayan bir milletvekilinin.Evet, sahtekârlık bu!” diye çıkıştı. Başkan Bahçekapılı, “Sayın milletvekilleri lütfen kullandığınız kelimelere dikkat edin…” demesi üzerine Uzunırmak, “Sahtekârlık bu, kleptoman…” dedi.

Bahçekapılı, “Bu durumda toplantı yeter sayısı yoktur.” Demesi üzerine Uzunırmak, “Sizin söylemeniz lazım bunu Sayın Başkan!” dedi. Bahçekapılı, birleşime 15 dakika ara verdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri