Meclis'te Darp Edilen Chp'li Vekile İnce Yorum: Eşkiya Dağda Değil, Meclis'tedir

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıktı. Kavgada AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral'ın attığı yumrukla yüzüne darbe alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ın kaşı açıldı.

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıktı. Kavgada AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral'ın attığı yumrukla yüzüne darbe alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ın kaşı açıldı. Tezcan, tedavi için hastaneye götürüldü.

Kavgaya ilişkin Meclis'te milletvekilleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, herşeyin basının önünde gerçekleştiğini söyledi. "Eşkiya dağda değil, Meclis'tedir." diyen İnce, "Bunlar eşkiya, bunlar milletin temsilcisi değil. Bir fedai edasıyla geliyor, önüne ben geçiyorum, tahmin etmiyorum, bir milletvekilinin yumruk atacağını. Arkadaşımızın kaşı açılıyor. Bunlar eşkiya." dedi.

Olaydan birinci derecede Meclis Başkanı'nın sorumlu olduğunu dile getiren İnce, "Bu saldırganlıklar, bu kavgalar bir şey için; yolsuzluk, rüşvet, ayakkabı kutularını kapatmak için; yatak odasındaki kasaları, para sayma makinalarını kapatmak için. Bakanın oğullarını kapatmak içindir. Bu Meclis'te can güvenliğimiz yoktur. Milletimiz de bunu böyle bilsin. Silahla giremeyeceğimize göre önlem almalıyız. 76 milyonun can ve mal güvenliği yoktur, iletişim, seyahat özgürlüğü yok. Bizimde yok. Bir fedai geliyor, yumruk atıyor, kaşını açıyor. Kaba kuvvet, kanun yapma yöntemi olmuştur. İleri demokrasi budur, Recep Erdoğan'ın grubu budur. Milletimizin bunu görmesi lazım. Mitinglerde kefen giydirirseniz milletvekilleri de kendisini fedai zanneder. CHP olarak bunlara papuç bırakmayacağız, sonuna kadar direneceğiz. Kimsenin fedaisi olmayın milletin temsilcisi olun." şeklinde konuştu.

İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a ait çağrı kağıdının gösterilmesiyle olayın başladığını kaydetti. "Emniyet müdürünü, savcıyı görevden almak şerefsizlik değil midir? Türkiye'de tozu dumana katacak sonra şereften bahsedeceksin." ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise geçmiş olsun dileklerini iletti. Bu saldırının millete yapıldığına dikkat çeken Altay, "Kefen karşılamalarının yansımalarıdır bunlar. Sadık Yakut, bugün yaşanan olaylara vesile olmuştur, kapı açmıştır. Bizim artık CHP olarak Meclis'e can güvenliği endişemiz vardır, bir teminat yoktur. Sayın Çiçek beni aradı, eksik olmasın. Ancak nezaket telefonları yetmiyor. Milletvekili değil insana bile yapılsa çok kötü dedi. Bugün Meclis çalışamaz. Genel Başkan'dan özür dilemesi lazım. Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanımızdan özür dilemesi gerekir. Yarın durumu tekrar görüşürüz. Bu kapıyı açan, oturumu yöneten Sadık Yakut'tur."

Tezcan'ın sağlık durumu hakkında bilgi veren İnce, gözünün altının açıldığını ve şuan hastanede olduğunu söyledi. Yumruk atılacağını tahmin etmediğini ve iyi niyetin kurbanı olduğunu dile getiren İnce, "Bilseydim anladığı dilden konuşurdum." dedi.

Altay ise "İkinci Çetin Altan vakasıdır. Bir linç girişimi olmuştur." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri