Meclis yemine TV'ler Meclis'e kilitlendi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde 24. dönem milletvekilleri için yemin törenine artık saatler kaldı. Meclis bahçesinde ise medya ordusu bekliyor.

Yemin törenini Türkiye'ye duyurmak için medya kuruluşları sabah saatlerinden itibaren Meclis bahçesine geldi. 21 canlı yayın aracının bulunduğu Meclis bahçesinde televizyonlar canlı yayınlarla son gelişmeleri vatandaşlara aktarıyor. Gazeteciler ise milletvekilleriyle röportajlar yapıyor.

Meclis'in açılışına en yaşlı milletvekili olarak CHP Milletvekili Oktay Ekşi başkanlık edecek. En genç milletvekilleri ise katip üyelik yapacak. YSK'nın Hatip Dicle kararının ardından Barış ve Demokrasi Partisi'nin Meclis'i boykot edip etmeyeceği merak edilirken, CHP'nin de Silivri'de tutuklu bulunan Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın salıverilmemelerine göstereceği tavır merak ediliyor. CHP'nin tutuklular hariç 133 milletvekilinin Meclis Genel Kurul'undaki yemin törenine katılması bekleniyor. MHP ise 53 milletvekiliyle tam kadro yemin töreninde bulunacağını açıklamıştı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri