Meclis Plan Bütçe'de Yunan Gerilimi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Sayıştay ve Kamu Denetçiliği kurumunun 2015 yılı bütçelerinin görüşülmesine devam ediliyor. Komisyon, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber başkanlığında...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Sayıştay ve Kamu Denetçiliği kurumunun 2015 yılı bütçelerinin görüşülmesine devam ediliyor.

Komisyon, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber başkanlığında toplandı. CHP İzmir Milletvekili Aytın Çıray, Kuzey Irak'tan Kobani'ye Türkiye üzerinden geçen peşmergenin geçişini Yunan ordusuna benzetmesi tartışma çıkardı. Peşmergenin Yunan güçleri gibi geldiğini söyleyen Çıray'a HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, tepki gösterdi.

"Ağzından çıkanı kulağın duysun, sen kime benzetiyorsun. Irkçılık yapıyorsun." diyen Kaplan'a Çıray ise "Senin ağzından çıkan kulağın duysun." karşılığını verdi.

"Hep beraber kurduk bu ülkeyi; şehitliğe bakın." diyen Kaplan, Yunan işgali karşısında kader birliği yapıldığını vurguladı. "Bir halkın diğer bir halkı aşağılama, hakaret etme hakkı yok." diyen Kaplan, bu açıklamaların fikir, düşünce özgürlüğüne girmediğini ifade etti. "MHP de ilkeli duruş gösteriyor ama belli bir seviyede duruyor." ifadelerini kullandı. Kaplan, peşmergeyi emperyalist güçlerle karşılaştırmanın asla kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Aytın Çıray ise Kaplan'ın söylediği İstiklal Savaşı dahil her şeye katıldığını söyledi. Kürtlere dahi tek bir kelime etmediğini ve sözlerinin çarpıtıldığını dile getiren Çıray'a Kaplan, "Peşmerge Kürt değil mi; uzaydan mı geldi?" dedi. Bu sözlerle Kürt kökenli vatandaşların provoke edildiğini belirten Çıray, "Sözlerim çarpıtıldı. Sözlerim ne bir halka ne peşmergeyedir. Sözlerim, 'Biji Obama' diye bağıran sapkın güçleredir. O şekilde yapanlar içindir." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri