Meclis Başkanı Çiçek’ten Başörtülü Vekil Yorumu

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, başörtülü milletvekili tartışmaları ile ilgili, “Mevzuatta bir engel yok.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, başörtülü milletvekili tartışmaları ile ilgili, “Mevzuatta bir engel yok.” dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni yasama yılı dolayısıyla verdiği resepsiyonda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Çiçek, yeni anayasa çalışmaları ile ilgili bir gazetecinin 'Siz güneş batmak üzere demiştiniz.' şeklindeki sözleri üzerine, “Siyasi partilerimizin, hepimizin düşündüğü seçim ortamında anayasa yapmakta zorluk olur. Çünkü herkes artık seçimlere yönelecek. Kendi seçmeni ile ilgileri var, partinin toplantıları var. Buradaki toplantı ile oradaki çalışmaları fevkalade zor olur. Seçmen, seçim oldu sen gelmedin der milletvekili arkadaşlarımıza. Nasıl olacak o zaman bu iş? Komisyondaki arkadaşların da zamanı 24 saat başkalarının ki de. Yani burada mı olacak seçim bölgesinde mi olacak. Seçim bölgesinde olacak, buradaki çalışma zaten aksayacak. O düşünülerek 2012 sonu denildi. 2013 sonuna geliyoruz. Programda bu kadar sapma varsa bu tablo kendi kendine bir şey ifade eder. Ayrıca Meclis Başkanı’nın bir şey söylemesine gerek yok.” diye konuştu.

'Komisyonu fes etmek gibi bir seçenek söz konusu olabilir mi?' sorusu üzerine Çiçek, “O bir şey çözmek değil ki... Bu tablo birçok şeyi söylüyor. O yüzden geçen sefer dedim ki kırmızı ışıkta mazot yakıyoruz. Arabanın çalıştığı doğru, mazotun yandığı da doğru ama mesafe alamıyoruz.” ifadesi kullandı.

Başka bir gazetecinin, 'Demokratikleşme paketinde kamuda başörtüsü serbestisi getiriliyor.' sözlerine karşılık Çiçek, “Hükümet açıkladı. O tartışılıyor.” cevabını verdi. Meclis’te başörtülü milletvekili tartışmaları ile ilgili Çiçek, “Şu an böyle bir durum yok.” dedi. Bu konuda mevzuatın uygun olup olmadığının sorulması üzerine Çiçek, “Mevzuatta bir engel yok.” diye belirtti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri