Mecidiyeköy’de Işid Protestosu

KESK ve DİSK öncülüğünde toplanan bir grup, Mecidiyeköy’de IŞİD terör örgütünü protesto etti. Zaman zaman polisle, grup arasında tartışma yaşandı. Basın açıklamasının ardından eylemciler olaysız dağıldı.Mecidiyeköy’de bir...

KESK ve DİSK öncülüğünde toplanan bir grup, Mecidiyeköy’de IŞİD terör örgütünü protesto etti. Zaman zaman polisle, grup arasında tartışma yaşandı. Basın açıklamasının ardından eylemciler olaysız dağıldı.

Mecidiyeköy’de bir alışveriş merkezi önünde toplanan KESK ve DİSK üyelerine HDP’li Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü de destek verdi. ‘Katil IŞİD işbirlikçi AKP’, ‘Savaşa hayır, barış hemen şimdi’ şeklinde slogan atan eylemciler pankart açarak Şişli’deki AK Parti ilçe binasına doğru yürüyüşe geçti. Yolu trafiğe kapatan eylemciler açıklama yapacakları yer konusunda anlaşamayınca, polis müdürleri ile zaman zaman gergin anlar yaşadı. Bu sırada müdahale hazırlığı yapan polisler grubun çevresinde önlem aldı. Basın açıklamasının yapılacağı yer belirlenince grup eylemine devam etti.

Eylemde HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel konuşma yaptı. Tuncel konuşmasında, “Kobani’de direnenler Ortadoğu halkları için direniyorlar. IŞİD denen bu katliamcı örgüt bütün halklara karşı insanlık suçu işliyor. Bugün Ortadoğu’da insanlık suçu işleniyorlar.” ifadelerini kullandı.

Tuncel'in konuşmasının ardından basın açıklaması yapan grup olaysız dağıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri