Selçuk Üniversitesi ile Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı. Üniversitenin bilimsel altyapısını ilk ve ortaöğretim öğrencilerine açan protokol ile siber suçlar ve akran zorbalığı gibi konularla ilgili eğitimler de verilecek, İş birliği protokolünün imzalarını, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit attı.
Kurumlar arası iş birliğinin hem öğrenciler hem de akademisyenler için büyük önem taşıdığını ifade eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, “Öğrencilerimizin geleceğe hazırlanması, bölümleriyle ilgili sektörel bilgi ve birikime sahip olmaları, edindikleri teorik bilgiyi uygulamaya dönüştürebilmeleri için teknik ve fiziki altyapımızı her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerle, imzaladığımız protokollerle ülkemizin sosyal ve kültürel olarak gelişimine ve toplumsal sorunların çözümüne katkı sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Liselerde uygulamalı ve teorik dersler vereceklerini belirten Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berrin Akbulut, “Amacımız, toplumun ve medyanın gündeminde olan birçok konuda çocuklarımıza ihtiyaç duyacakları doğru hukuki bilgileri vermek, yanlış bilinen hususların doğrusunu anlatmak, evlatlarımızı akran zorbalığından internet kullanımına kadar birçok konuda akademisyenlerimiz aracılığıyla bilinçlendirmek” dedi.
NEÜ İLE PROTOKOL İMZALANDI
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) arasında "Konya'daki Tarihi Eğitim Yapıları Envanter Çalışmalarına Yönelik İş Birliği Yapılması"na ilişkin protokol imzalandı.
MEB İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğünde düzenlenen protokolün imza törenine NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, MEB İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Özcan Duman ile MEB İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanı Ahmet Tarık Çakır katıldı. Protokol, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ve MEB İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Özcan Duman tarafından imzalandı. Protokol kapsamında; NEÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü yürütücülüğünde Konya merkez ve ilçelerinde yer alan 14 tarihi eğitim yapısının arşiv ve belgeleme çalışmaları gerçekleştirilecek.