Meb'e Yürüyen Öğrenci Ve Velileri Polis Engelledi

Başkent’te, Atatürk Ortaokulu'nun kapatılarak, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne tahsis edilmesini protesto için Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) yürümek isteyen öğrenci ve velilere, polis izin vermedi. Atatürk Ortaokulu önünde toplanan...

Başkent’te, Atatürk Ortaokulu'nun kapatılarak, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne tahsis edilmesini protesto için Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) yürümek isteyen öğrenci ve velilere, polis izin vermedi.

Atatürk Ortaokulu önünde toplanan öğrenci ve veliler, ‘Direnişimiz haklıdır okulumu kapatma’, ‘Umutlarımla oynama okumak istiyorum’ pankartı açtı. Grup, daha sonra buradan MEB’e hareket etti. Çevik Kuvvet ekipleri, Talat Paşa Bulvarı üzerinde öğrenci ve velilerin önünü kesti. Polisle konuşan grup üyeleri, demokratik haklarını kullanmak istediklerini ve yolun açılmasını istedi. Ancak, barikat kuran polis, grubun geçişine izin vermedi. Yapılan görüşmeler sonuç vermeyince eylemciler yol üzerinde oturma eylemi başlattı.

ÖĞRENCİ VE VELİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Okulun üniversiteye dahil edilmesine tepki gösteren veliler, konuyla ilgili açıklamanın kendilerine son gün geldiğini savundu. Taşınacakları okulun yaklaşık 700 kişi olduğunu ve kendi okullarından da 370 öğrencinin o okula gideceğini kaydeden bir veli, sınıfların kalabalık olacağına dikkat çekti. Öğrenciler ise okullarının kapatılmamasını, kendi okullarında okumak istediklerini ifade etti.

Yapılan görüşmeler sonuç vermeyince grup üyeleri, yol üzerinde oturma eylemi yaptı. Üyeler; ‘Susma haykır Cebeci’ye hayır’, ‘Okul bizimdir başkasına vermeyiz’ sloganları attı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri