MEB'den yeni proje Türkiye'de spor alanında bir ilk

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından hazırlanan yeni projede öğrenciler için yeni bir adım atılıyor. Milyonlarca öğrencinin spor alanında yeteneği ortaya çıkartmak için yeni bir pilot uygulamaya gidiliyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türk sporuna katkı sağlamak için yeni bir proje başlatıyor. Yen, düzenleme ile birlikte Türkiye'de ilk kez spor ortaokulları açılıyor. Böylelikle yetenekli öğrenciler erken yaşta spora yönlendirilerek geleceğin sporcuları yetiştirilecek.

YENİ SEZONDA ÖĞRENCİLER İÇİN İLK ADIM ATILIYOR

MEB tarafından düşünülen proje Eylül ayında başlatılacak olan yeni eğitim öğretim yılının, altyapısı uygun spor liselerinde pilot olarak başlatılacak spor ortaokulları, 5. sınıflarda öğrenci alacak. Bu okullarda, öğrencilere normal müfredatın yanı sıra ağırlıklı olarak beden eğitimi ve spor dersleri verilecek. MEB yetkilileri, bu proje ile öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre bir üst öğrenime geçme hedefini gerçekleştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Spor ortaokulları sayesinde, spor alanında başarılı olmak isteyen öğrenciler için özel bir eğitim ortamı oluşturulacak.

ÖĞRENCİLER SINAVLA ALINACAK

Yeni düzenleme ile birlikte spor ortaokullarına öğrenci alımı, yetenek sınavları ile yapılacak. Böylelikle birlikte spor yeteneği olan öğrenciler özel bir eğitim programına alınacak. Başlangıç olarak başlaması beklenen pilot okullar seçilmedi. Milli Eğitim Bakanlığı, bu konuda çalışmalarını sürdürüyor ve en kısa sürede kamuoyunu bilgilendirecek.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri