MEB'de bürokrat kayrılıyor iddiası

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından görevden alınan bürokratlar, yüksek makamlara atanarak adeta ödüllendirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’nda bürokratların  kayırıldığı iddiası büyüyor. Liseye Geçiş Sınavı’nda yaşanan skandalın ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından görevden alınan bürokratlar, yüksek makamlara atanarak adeta ödüllendirildi. Bu da yetmedi, mevkidaşlarına sözlü ve fiziksel şiddet uygulayan şube müdürü A.D.’nin görevinden alınarak öğretmenliğe atandığı söylendi, ancak şube müdürlüğü görevinden ilişiğinin kesilmediği ortaya çıktı.

Liseye Geçiş Sınavı’nda yaşanan skandalın ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk birçok bürokratı görevden almış, ancak bazı bürokratlar yüksek makamlara atanarak adeta ödüllendirilmişti. Yaşanan olaylardan sonra MEB’de yeni kayırmaların olduğu ortaya çıktı. İddialara göre MEB’de şube müdürü olarak görev yapan bir isim, mevkidaşlarına sözlü ve fiziksel şiddet uygulamasına rağmen görevinden hâlâ alınmadı.

CEZAYI ÖNLEYEN EL KİMİN?

yine iddialara göre olayın üstünden uzunca bir vakit geçmesine rağmen A. D.’nin şube müdürlüğü görevinden dahi ilişiği kesilmedi. A. D.’ye bir yıl kademe ilerlemesinin durdurulması cezası da uygulanmadı. Verilen atama kararı ise geri çekildi. MEB’in üst kademelerinden yapılan müdahaleler sonucunda ceza dahi almayan A.D.’nin nasıl bu şekilde korunduğu, bakanlıkta adalet mekanizmasının nasıl işlediği merak ediliyor.

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNDEN YENİDEN ÖĞRETMENLİĞE

istanbul’un bir ilçesinde şube müdürü olarak görev yapan A.D. iddialara göre bir başka şube müdürü olan B. Ç.’ye sözlü ve fiziksel saldırıda bulundu. Daha önce de benzer disiplin suçları işleyen A.D., İstanbul Valiliği İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda kurul, A.D.’nin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125. maddesine göre disiplin suçu işlediğine kanaat getirerek bir yıl kademe ilerlemesinin durdurulmasına ve maaşının dörtte birinin kesilmesine karar verdi. Ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ile A.D., şube müdürlüğü görevinden alınarak yeniden öğretmenliğe atandı.

Milli Gazete

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri