“meb Siyasi, Sendikal Vesayete ‘evet’ Diyenleri Okul Müdürlüklerine Getirdi”

Aktif Eğitim-Sen Amasya İl Temsilcisi Salih Süren, ağustos ayında binlerce okul müdürünü hukuku, hak ve adaleti hiçe sayarak görevden alan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) görevden alınanların yerine görevlendirilecek yeni müdürleri belirlerken...

Aktif Eğitim-Sen Amasya İl Temsilcisi Salih Süren, ağustos ayında binlerce okul müdürünü hukuku, hak ve adaleti hiçe sayarak görevden alan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) görevden alınanların yerine görevlendirilecek yeni müdürleri belirlerken de şaşırtmadı.” dedi.

    MEB’in yeni atanacak olan okul müdürleri için yapmış olduğu mülakatı eleştiren Süren, "

İl Milli Eğitim müdürlükleri, okul müdürlüklerine görevlendirme yapmak için, sonucu daha en başından belli olan ve kimlerin müdür olacağının yazıldığı listelerin ortalıkta dolaştığı bir ortamda göstermelik ve hukuksuz bir mülakat yaptı. Objektiflikten uzak, hiçbir ilmi kriteri bulunmayan bu mülakat sonucunda ortaya, ‘Güler misin, ağlar mısın?’ dedirtecek, evlere şenlik bir sonuç çıktı.” diye konuştu.

    Aktif Eğitimciler Sendikası olarak daha en başta MEB’i uyardıklarını kaydeden Süren şunları kaydetti: “Kayırmacılığın, haksızlığın, hukuksuzluğun önlenebilmesi için mülakatların görüntülü kayda alınmasını önermiştik. Ancak, son dönemde yaptığı tartışmalı eğitim düzenlemeleriyle milletimizi sürekli tedirgin eden MEB, bu yöndeki talepleri hiçe saydı. Mülakatta görüntülü ve sesli kayıt yapılmadı. Değerlendirme sonuçlarına göre, mülakata katılan adaylardan bir-sendikanın il ve ilçe teşkilatlarında görevli kişilere, 90-95 gibi yüksek puanlar verilirken diğer adaylara ise daha düşük puanlar verilmek suretiyle idareci olma şansı tanınmadı. Şaibeli bir şekilde belirlenen mülakat komisyonları, şaibeli değerlendirmelerle okullarımıza yeni yöneticiler belirledi. Örneğin, Ağrı Diyadin’de, bir hanımefendi meslektaşımız eşinin şube müdürü sıfatıyla üyesi olduğu komisyon tarafından mülakata alındı ve yüksek puanla müdür yapıldı."

    Süren, "2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı başından bu yana Milli Eğitim Müdürlüğümüzün verilerine göre ilimizde 116 okul müdürlüğü boş bulunmakta ve bu okulları vekâleten (idareten) atanmış müdürler yönetmektedir. Sayın Vekil Müdürümüz okulumda müdürlüğe devam edebilmek için neler yapmalıyım, mülakatta iyi puan vermezlerse, idareci olamazsam, beni re ’sen bir ilçenin bir kasabasına atarlarsa, ücret kaybım olur mu, maddi sıkıntı çeker miyim gibi düşünceler içinde olmuştur. Bu hal içinde okulunu eğitim öğretime ne kadar hazırlamış, bu yıla ait ne tür planlar yapmıştır. Bu düşünceleri 4 yılını doldurmuş müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları da taşımaktadır. Bu şekilde başlayıp devam eden bir eğitim sürecinden, birinci derecede etkilenenler çocuklarımız, geleceğimiz dolayısıyla hepimiz. Aktif Eğitim-Sen olarak, içinde bulunduğumuz durumu sayın yetkililerimize ve siz sayın halkımıza aktarmayı bir vazife biliyor, ilimizde yapılan müdürlük mülakatı sonuç puanlarının sendikal dağılımını vererek yorumu sizlere bırakıyor saygılar sunuyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri