'Meb, Okul Müdür Adayları İçin Sınavda Neden Ayrımcılık Yapıyor?'

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Eskişehir’de Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda yönetici adaylarına bakanlık yetkililerince yapılan sözlü sınavlarda ayrımcılık yapıldığı ve Eğitim-Bir-Sen...

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Eskişehir’de Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda yönetici adaylarına bakanlık yetkililerince yapılan sözlü sınavlarda ayrımcılık yapıldığı ve Eğitim-Bir-Sen üyesi olan adaylara yüksek notlar verilerek diğer adayların mağdur edildiği iddialarını Meclis’e taşıdı.

Ruhsar Demirel, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın yazılı olarak cevaplaması istemiyle verdiği 9 maddelik soru önergesinde, Eskişehir’de okullarda görevlendirilecek yönetici adaylarının belirlenmesinde yapılan ayrımcılık iddialarına dikkat çekti. Demirel, Bakan Avcı’ya “ Eskişehir’de 2013-2014 eğitim öğretim yılı sonunda toplam kaç kişinin, 4 yıl ve daha fazla süreyle yöneticilik görevinde bulunduğu için başka bir işleme gerek kalmaksızın yöneticilik görevi sona ermiştir?” diye sordu.

Önergesinde, Eskişehir’de yöneticilik görevi sona eren söz konusu okul yöneticilerinin görevli oldukları ilçelere göre dağılımlarının nasıl olduğunu soran Demirel, Bakan Avcı’dan, şu soruları cevaplamasını istedi: “Halen görevlendirmesi yapılan yöneticilerin unvanlarına, bağlı bulundukları sendikalara ve görevli bulundukları ilçelere göre dağılımları nasıldır? Anılan idarecilerin görevlendirmelerinde bağlı bulundukları sendikalara göre tercihte bulunulduğu, Eğitim-Bir-Sen isimli sendikaya üye olmayanlara siyasi baskı ve haksızlıklar yapıldığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu tür bir uygulamanın Türk milli eğitim sistemine verdiği ve vereceği zararların önlenmesi için bakanlık tarafından nasıl bir düzenleme yapılması düşünülmektedir?”

Bakan Avcı’ya, “Eskişehir’de görevlendirmeleri yapılacak yönetici adaylarına bakanlık yetkililerince yapılan sözlü sınavlarda ayrımcılık yapıldığı ve Eğitim-Bir-Sen isimli sendika üyesi olan adaylara yüksek notlar verilerek diğer adayların mağdur edildiği iddiaları doğru mudur?” diye soran Demirel, şöyle devam etti: “ Anılan konuda ayrımcılık ve haksızlık yapan görevliler hakkında şimdiye kadar bakanlığa ulaşan şikayetler nasıl değerlendirilmiş veya değerlendirilmektedir? Şimdiye kadar kaç sorumlu hakkında nasıl bir işlem yapılmış ya da yapılmaktadır? Bakanlık tarafından anılan konuda yaşanan mağduriyetlerin giderilmesine yönelik olarak ne gibi önlemler alınmış ya da alınmaktadır?”

SENDİKALAR DA TEPKİLİ

Bu arada, Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir’de, eğitim kurumlarında görev yapmakta olan müdürlerden aynı unvanda 4 yılını dolduranların, bulundukları kurumda görev sürelerinin uzatılması için yapılan değerlendirme sistemine tepki gösterdi. Sözlü sınav adaletsizliğine son verilmesi gerektiğini söyleyen Serkan Demir , “Herkes farkındadır ki, bu değerlendirme sistemi milli eğitim müdürlerine istediği idareciyi okulda tutma, istemediğini ise puanını düşürerek idarecilikten uzaklaştırma imkanı vermektedir. ‘Yandaş` olmayan ve onurunu koruyarak çalışmak isteyen tüm idareci ve öğretmenler haklı olarak kaygı içerisindedir." ifadesini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri