Meb İle Tff Arasında Spor Lisesi Protokolü İmzalandı

Türkiye Futbol Federasyonu, Milli Eğitim Bakanlığı arasında Türkiye spor tarihinin en önemli işbirliklerinden birisi olarak görülen TFF Meral-Celal Aras Spor Lisesi protokolü imzalandı.Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'da yer alan Hasan Doğan...

Türkiye Futbol Federasyonu, Milli Eğitim Bakanlığı arasında Türkiye spor tarihinin en önemli işbirliklerinden birisi olarak görülen TFF Meral-Celal Aras Spor Lisesi protokolü imzalandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'da yer alan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi'ndeki protokol törenine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve yetkililer katıldı.

Faaliyete geçecek spor lisesi ile birlikte futbolumuzda yeni bir çağ açılacağını kaydeden TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "Çok özel bir amaç için toplanıyoruz." diyerek şunları söyledi:

"Fatih Terim hocamızın yıllardır gerçekleşmeyen büyük bir hayalini hayata geçiriyoruz. Futbolumuzda yeni bir dönem açılıyor. Bu okul Türk futbolunun geleceği için atılmış cesur öncü bir adımdır. Burada öğrencilerimiz okul eğitimi ile futbol eğitimini birlikte götürecekler. Önceki yıllarda öğrenciler ya okumayı ya da futbol oynamayı tercih ediyorlardı. Bu okul sayesinde hem eğitimlerini hem futbol eğitimlerini birlikte gerçekleştirecekler. Bu okulumuzda iyi futbolcular kadar iyi bireyler yetiştirmek istiyoruz. Bu proje henüz bir başlangıç en kısa zamanda bu modeli tüm Türkiye'de yaygınlaştırmak istiyoruz."

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, "İmzalanan bu protokol ile yeni bir spor lisesini açmış bulunuyoruz. Hükümet olarak eğitime en büyük bütçeyi ayırıyoruz. Spor liselerinde daha yakın işbirliğine ve daha çok katkı vermeye çalışacağız." dedi.

Bakan Avcı, yeni açılacak bu lise ile birlikte spor lisesi sayısının 55'e ulaştığını sözlerine ekledi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri