Mazlumların yanında olduk

AK Parti Kulu İlçe Başkanlığı'na Mehmet Talayhan yeniden seçildi. AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, “Biz mazlumların yanında yer almayı tercih ettik. Suriyeli 2 milyona yakın mülteci ülkemizde barınmaya çalışıyor” dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Teşkilatı’nın 5. Olağan İlçe Kongreleri devam ediyor. Kulu’da tek listeyle gerçekleştirilen seçimde Mehmet Talayhan güven tazeledi. 5. Olağan AK Parti Kulu İlçe Kongresi, Kulu Eski Belediye Binası Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongreye; AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Konya Büyükşehir Eski Belediye Başkanı ve AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi Halil Ürün, 23. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Özkan Öksüz, AK Parti İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Teşkilatı mensupları ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede söz alan AK Parti Kulu İlçe Başkanı Mehmet Talayhan, "12 yıllık iktidarında ülkemizin kaderini değiştiren, ekonomik, askeri, sosyal, kültürel her anlamda kalkındıran ve dünyada söz sahibi yapan ve girdiği seçimden zaferle çıkan AK Parti’nin bu hızına ilçe teşkilatı olarak ayak uydurmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bizim için hemşerimizin, Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olması güzel olduğu kadar yükümüzü de arttıran bir durum olmuştur. Artık daha fazla gayret göstermek, daha fazla fedakarlık yapmak zorunda olduğumuzu teşkilat olarak biliyoruz” dedi.

SORUMLULUĞUMUZ ÇOK AĞIR

AK Parti’nin teşkilat yapısının diğer partilerden farklı olduğunu belirten AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, “Çok değerli teşkilat mensuplarımız görev süresi bitmiş olsalar da yine davamız için uğraş veriyorlar. Kendi değerlerimizi, benliğimizi, inançlarımızı temsil eden davamızı omuzlarında taşıyan siz kardeşlerim, kimin nerede ne şekilde görev aldığı önemli değil. Önemli olan kendinizi Büyük Türkiye tablosunda nereye koyduğunuz. Siz de bu tablodaki yerinizi ayarlayın. Hata yapmamak mümkün değil, insan nisyan kökünden gelir. Yeter ki iyi niyetli olalım. İnanın herkes Konya’ya imreniyor. Omuzlarımız göğe çıktı zannediyorlar ama tam tersi aşağıya düşüyor. Üzerimize aldığımız sorumluluk çok ağır. Yükünüz arttıkça tevazunuzun da artması lazım. Meyvesi olan ağaç dallarını yere eğer. Ama kavak ağaçları meyveleri olmadığı için dalları hep yükseğe çıkar” diye konuştu.

MAZLUMLARDAN YANA OLDUK

Siyaseti bir hizmet yarışı olarak gördüklerini vurgulayan AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Suriyeli mülteciler konusunda eleştiren bakanlara seslendi. Türkmenoğlu, “Bu yarış, heyecanını kaybetmeden devam ediyor. Bizler hayatın olağan akışı içerisinde yaşamıyoruz. Sürekli gündemimiz değişiyor. Ama Allah’a şükür halk iradesini üstün tutan bir anlayışla ülkemiz yönetiliyor. Bu güne kadar vesayet sistemi hakimdi ülkemizde. Biz hiçbir zaman başımız önde gezmedik. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir icraata imza atmadık. Türkiye’nin bazı ülkelerde dikta rejimlerden yana tavır alması gerektiği savunuldu. Ama biz mazlumların yanında yer almayı tercih ettik. Suriyeli 2 milyona yakın mülteci ülkemizde barınmaya çalışıyor” dedi.

HEDEFİMİZ YİNE BİRİNCİ OLMAK OLMALI

AK Parti’nin en yüksek oyu aldığı illerin başında gelen Konya’da yine rekor beklendiğini vurgulayarak konuşmasına başlayan 23. Dönem Milletvekili Özkan Öksüz, “Sizler bu yerel seçimlerde olağanüstü bir başarı göstererek AK Parti’nin kazanmasında büyük rol oynamış mensuplarımızsınız. Sizin gayretleriniz ve çalışmalarınız bunu bize kazandırdı. Seçime gidiyoruz. Bundan sonraki yükümüz daha ağır. Çünkü başbakanımız Konyalı. Eğer fire verirsek bunu ne Konya’ya ne de Türkiye’ye hesap veremeyiz. Yarın seçim olacakmış gibi şimdiden sahaya çıkacağız. Kimin aday olacağı önemli değil. Hedefimiz AK Parti’ye en yüksek oy veren il olmak” ifadelerini kullandı.AK Parti Kulu’daki kongreye tek liste ile gidildi ve tüm delegenin oyunu alan Mehmet Talayhan, Kulu’da güven tazeleyip başkanlık koltuğunda oturmaya devam etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri