‘Mazlumların sesini duyuralım’

İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı’nın (OICC) 15. Genel Konferansı’nda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Hepimizin kalbindeki ortak acı olan Gazzeli kardeşlerimizin sesini buradan bir kez daha duyurmak istiyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, 57 İslam ülkesinden 187 üyesi bulunan İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı’nın (OICC) 15. Genel Konferansı’na ve 33. Yönetim Kurulu Toplantısı’na ev sahipliği yapıyor.

Konya’da 3 gün sürecek OICC Genel Konferansı kapsamında ilk gün 33. Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Toplantısı’nda İslam ülkelerinden gelen temsilcilere seslenen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tüm dünyada şehirlerin güçlü sesinin yanında, mazlumların sesini de duyurabilmek için gayret gösterdiğini ifade etti.

GAZZELİ KARDEŞLERİMİZİN SESİNİ BİR KEZ DAHA DUYURMAK İSTİYORUM

İslam dünyasının farklı köşelerinden kardeş şehirlerin temsilcileri olarak bir araya geldiklerini vurgulayan Başkan Altay, “Bu birliktelik bizim uluslararası hedeflerimize ulaşabilmemiz için çok önemli bir fırsat sunuyor. Bu birliktelik, sadece şehirlerimizi değil, kalplerimizi de birleştiriyor. Hepimizin kalbindeki ortak acı olan Gazzeli kardeşlerimizin sesini buradan bir kez daha duyurmak istiyorum. İsrail’in sürdürdüğü katliam nedeniyle hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, bu savaşın bir an önce sona ermesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Altay şöyle devam etti: “OICC Yönetim Kurulunun en büyük amacının başta Gazze olmak üzere mazlumların sesini duyurmak için çalışmak olduğunu düşünüyorum. İslam dünyasının farklı renklerini, kültürel zenginliklerini ve ortak değerlerini burada, Konya’mızda bir araya getiriyoruz. İslam şehirleri olarak, köklü tarihimiz, zengin kültürümüz ve derin manevi mirasımızla dünya medeniyetine büyük katkılarda bulunduk. Bugün de sizlerle birlikte bu mirası yaşatmak, geliştirmek ve gelecek nesillere taşımak için buradayız. İnanıyorum ki, şehirlerimizin sahip olduğu potansiyel, ortak çabalarımız neticesinde daha da güçlenecek ve çok daha yaşanılabilir bir dünyanın yolunu açacaktır.”

EV SAHİPLİĞİ İÇİN BAŞKAN ALTAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

OICC Genel Sekreteri Ömer bin Abdullah El-Kadı da konferansın Konya’da düzenleniyor olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne böyle bir buluşmaya ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyorum. Aynı zamanda en derin şükranlarımı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı’na sunmak istiyorum, böyle bir toplantıyı kendi şehrinde yaptığı ve bu konuda her türlü çabayı gösterdiği için” açıklamasını yaptı.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri