Mazlumlara bu yıl da 'Cansuyu' olacaklar

Kurban Bayramına 10 gün kaldı. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Konya Temsilciliği, 2022 kurban organizasyonları kapsamındaki hazırlıklarında son sürece girdi

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bu yıl da Kurban Bayramı'nda mazlumlara uzanan el olacak, Cansuyu Derneği Konya Şube Başkanı İsmail Tozan, Kurban Bayramı öncesi çalışmaları; derneğin Konya, Türkiye ve dünya genelinde yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verdi. Kurban bayramı hazırlıkları kapsamında tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade eden Cansuyu Konya Şube Başkanı İsmail Tozan, “Mazlumlara yardımları ulaştırabilmek adına tüm dünyayı sokak sokak gezerek ihtiyaç sahiplerine Cansuyu olacağız” dedi.

18 ÜLKE 36 AYRI BÖLGEDE ÇALIŞMA YÜRÜTÜLECEK

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin, Türkiye’de dört bir köşede Kurban Bayramı hazırlıklarının hız kesmeden devam ettiğini söyleyen İsmail Tozan, şunları kaydetti: “Cansuyu olarak bu yıl 18 ülke de 36 ayrı bölgede kurban kesmeye çalışacağız. Bu yıl özellikle arakan Gazze ve Afrika bölgelerine ağırlık vermeye gayret ediyoruz. Kurban kesmede misyon olarak gittiğimiz ülkenin tüm sokaklarında ki yoksullara ulaşıp bağışçılarımızın kurbanlarını onlara ulaştırmaya gayret edeceğiz. Cansuyu olarak öncelikli olarak gittiğimiz ülkelerde gerçekten yoksul sahiplerine ulaşabilmeye çalışıyoruz yılların vermiş olduğu tecrübe ile birlikte daha önce o bölgede tanıştığımız, referansları sağlam olan bizlere mihmandar edecek yardımseverlerle gittiğimiz bölgeyi karış karış gezerek yoksullara bağışçılarımızın bağışlarını ulaştırıyoruz.”

KONYA YARDIMLARDA HER ZAMAN ÖNCÜ OLMUŞTUR

Konya halkının yardımlaşma konusunda çok duyarlı olduğunu belirten Tozan, “Konya çok bereketli bir şehir, esnaflarımız, bağışçı kardeşlerimiz her zaman ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımcı olmak için elinden geleni yaparlar. Nereye bir yardım kampanyası başlatılırsa Konya her zaman öncü olmuştur” dedi. İsmail Tozan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şuanda vatandaşlarımız canlı kurban hisselerini bizlere ulaştırmaya başladılar tabi şuanda kurban bayramına 2 hafta kadar bir süre var ondan dolayı tam yoğunluğumuz başlamadı ancak 1 hafta kala tüm bağışlarımız hızlanır. Sadece yurtdışına değil aynı zamanda ülkemizde bulunan yoksullarımıza da yardım etmeye devam ediyoruz Konya’mızda bulunan 14 temsilcimiz bulunuyor bu temsilcilerimizden gelen listelere göre şuanda bayramlık, gıda kolisi gibi yardımları da yapmaya devam ediyoruz.”

GÖRÜNTÜLER BAĞIŞÇILARA ULAŞTIRILACAK

Yaşanan salgın dolayısıyla bazı ülkelerin girişlere izin vermediğini ifade eden Tozan, tüm planlamaları yaptıklarını vurgulayarak, “Bölgelerin bir kısmına ekiplerimizi göndererek kesim yapacağız bir kısmına ise oralarda bulunan elemanlarımız ve partner kuruluşlarımız vasıtasıyla kesim yapacağız.  Her halükarda Kurban Bayramı’nın 3. günü ikindi vaktine kadar bize emanet edilen kurbanlar ekiplerimiz tarafından satın alınacak, belirlenen noktalarda kesilecek ve kesilen bölgelerdeki muhtaçlara et olarak dağıtılacak. Her sene olduğu gibi bu sene de bütün kurban kesimlerini bir hizmet olarak kayda alıp daha sonra bağışçılara internet sitesi üzerinden ulaştırmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı

SAİT ÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri