Mazlumder'den Sağduyu Çağrısı

Mazlumder Gaziantep Şubesi, son zamanlarda Gaziantep’te ve başka yerlerde Suriyelilere oluşan tepkilere karşı sağduyu çağrısında bulundu. Mazlumder GYK üyesi Mehmet Alkış, "Suriye yönetiminin zulmettiği, öldürdüğü, evlerini başlarına...

Mazlumder Gaziantep Şubesi, son zamanlarda Gaziantep’te ve başka yerlerde Suriyelilere oluşan tepkilere karşı sağduyu çağrısında bulundu. Mazlumder GYK üyesi Mehmet Alkış, "Suriye yönetiminin zulmettiği, öldürdüğü, evlerini başlarına yıktığı, yoksulluğa ve sefalete mahkûm ettiği insanlara bir darbe de biz vurmamalıyız. Zalim Beşşar Esed’in suç ortağı olmamalı, Türkiye’yi de Suriye’ye çevirmek isteyenlere alet olmamalıyız." dedi.

    Son günlerde Gaziantep'te Suriyelilere karşı oluşan tepkilere karşı sağduyu çağrısı yapan Mazlumder şubesi, yaşanan olayları kınadı. Suça karışmış kişilerin cezalandırılması gerektiğine değinen Mazlumder GYK üyesi Mehmet Alkış, "Her toplumda iyiler olduğu gibi kötü işler yapanlar, suç işleyenler de vardır. Bu Suriyeliler için geçerli olduğu kadar Türkiyeliler, Antepliler için de geçerlidir. Nasıl ki içimizdeki suçlular yüzünden bizler cezalandırılmıyorsak Suriyelilerin içindeki suçlular yüzünden de onların hepsini cezalandırma hakkına kimse sahip değildir.” diye konuştu.

    Suriyeli misafirlere karşı kötü muamele edilmemesi gerektiğini dile getiren Alkış, “Kısa zamanda geri dönmeleri mümkün görünmeyen hem bu misafirlerin hem de kendi vatandaşlarının sorunlarını çözmek hükümetin görevidir. Haksızlığa uğradığını düşünen insanların muhatabı hükümettir, misafir ettiğimiz Suriyeli sığınmacılar değildir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

    'Kardeş Aile' projesini hayata geçirerek yaşanan gerilimin az da olsa dineceğine inandıklarını belirten Alkış, şunları kaydetti: “Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanının ve diğer yöneticilerin Suriyelilerin kamplara taşınması gerektiğini sık sık ifade etmesi Suriyelileri potansiyel suçlu konumuna sokmuştur. Fırsatçılar, şovenler, provokatörler buna dayanarak düşmanlıkta ileri gitmişler ve halkı tahrik etmişlerdir. Bunun için; Belediyeler başta olmak üzere Medyanın, Sivil Toplum Kuruluşlarının, Meslek Örgütlerinin ve Kamu Kuruluşlarının kalıcı yardım kampanyaları başlatmaları kin ve nefretin ortadan kalkmasına büyük katkıda bulunacaktır.”

    Düzenlenen basın toplantısına Kitapder, Kalemder, Özgür Eğitimsen, Ayder, Ensar Vakfı temsilcileri de katılarak destek verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri