Mazlumder: Kobani Krizi Çatışmayla Değil Dayanışmayla Çözülür

Tüm ülkede yaşanan Kobani gerginliği üzerine sağduyu çağrısı yapan Mazlumder, Kobani krizinin çatışmayla değil, dayanışmayla çözüleceğini belirterek, herkesi barış ve kardeşlik için dayanışmaya davet etti. Son günlerde Türkiye...

Tüm ülkede yaşanan Kobani gerginliği üzerine sağduyu çağrısı yapan Mazlumder, Kobani krizinin çatışmayla değil, dayanışmayla çözüleceğini belirterek, herkesi barış ve kardeşlik için dayanışmaya davet etti.

Son günlerde Türkiye genelinde Kobani eylemleri hakkında sağduyu çağrısında bulunan Gaziantep Mazlumder Şube Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik, Kobani’de baş gösteren krizin büyük bir insani felakete dönüştüğüne dikkat çekti. Çelik, Mazlumder olarak Kobani nedeniyle yaşanan gerginlik karşısında tüm tarafları, çözüm süreci ruhuna uygun adımlar atmaya davet etti. Çelik, "Diyalog, müzakere ve birlikte çözüm geliştirme mekanizmaları mevcut kriz karşısında doğru ve sağlıklı bir şekilde işletilirse, bu tür bir pratiğin olumlu yansımaları, bölgemizdeki tüm halklar için büyük bir kazanıma dönüşecektir. Bunun için, sürecin birinci dereceden muhatabı ve sorumlusu olan tarafların, büyük bir insani trajedi yaşadığımız şu kritik günlerin ağırlığına uygun şekilde hareket etmesi gerekmektedir. İhtiyaç duyduğumuz şey, hamasetin değil barışın dilidir. Geliştirilmesi gereken şiddetin değil barışın politikasıdır." dedi.

"OHAL DÖNEMİNİ ÇAĞRIŞTIRAN SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI SÜRECİ DAHA DA ZORLAŞTIRMAKTA"

Güvenlik güçlerinin gösteri ve yürüyüş hakkının tazyikli su, biber gazı ya da silahlı güç kullanımıyla engellenmeye kalkışılmasını doğru bulmayan Çelik, "Böyle bir engellemenin yol açtığı kaos ortamının maalesef üzüntü verici can kayıplarıyla ve OHAL dönemini çağrıştıran sokağa çıkma yasaklarıyla sonuçlanması, zaten yeterince hassas olan süreci daha da zorlaştırmaktadır. Kamu yöneticileri, şiddetin şiddeti çağıracağını ve bunun sorunlarımıza çare olmayacağını artık anlamış olmalıdır." diye konuştu.

Ortalığın yakılıp yıkılmasını da eleştiren Çelik, şunları kaydetti: "Gösteri ve yürüyüşler esnasında, bir dayanışma eyleminin ruhuna aykırı şekilde halk otobüsleri, okul ya da hastane gibi kamu araç ve binalarına yönelen ve masum insanların hayatlarına kast edecek nitelikte saldırıların gerçekleşmesi de tarafımızca kabul edilemez. HDP, HDP’ye yakın derneklerle Hüda-Par ve Hüda-Par’a yakın derneklerin birbirlerine yönelik saldırıları akabinde tırmanan gerilimin aynı hızla düşürülmesi gerekir. Geçmişin karanlık ve şiddet dolu günlerini yeniden yaşatacak bir sürecin kapısını aralamak gerçekten büyük bir hata olacaktır." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri