Mazlum milletlere 'Cansuyu' olacaklar

Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir tarafında mazlumların yardımına koşan Cansuyu Derneği, Kurban Bayram öncesi tüm hazırlıklarını tamamladı. Cansuyu Derneği, Türkiye'nin yanı sıra 20 ülkede de kurban kesimi gerçekleştirecek

Dünyanın ve Türkiye'nin birçok bölgesinde mazlumların yardımına koşan Cansuyu Derneği, Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Doğal afetlerde, yangınlarda, savaş bölgelerinde ve kriz anlarında yardım organizasyonları düzenleyen Cansuyu Derneği, Kurban Bayramı’nda 20 ülkede kesim işlemleri gerçekleştirecek. Cansuyu Derneği Konya Şube Başkanı İsmail Tozan, Kurban Bayramı öncesi derneğin Konya, Türkiye ve dünya genelinde yaptığı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Cansuyu Konya Şube Başkanı İsmail Tozan, Konyalıların yıllardır desteklerini esirgemediğini söyledi.

CANSUYU’NUN HEDEFİ 100 BİN KURBANLIK HAYVAN

Her yıl Gazze’de kurban kesimini yaptıklarını, fakat bu yıl işgal nedeniyle bu işin zorlaşacağını kaydeden Tozan, “8 aydır Gazze’de bir soykırım yapılıyor. Ama dünya buna sessiz kalıyor. Cansuyu Derneği olarak, 2008 yılından itibaren aktif bir şekilde Gazze’de çalışmalar düzenliyoruz. Orada bizim eğitim merkezimiz bulunuyor. Gazze denilince bir bütün olarak görülüyor. Artık ikiye ayrılmış durumda. Refah kısmında kurban kesimleri devam ediyordu. Ramazan ayından öncesine kadar bu işlemleri sürdürüyorduk. Ramazan ayından önce bir ara verdik. Normalde Gazze’de kurban bağışlarını önceden belirlerdik. Ama canlı hayvan sorunumuz var. İsrail’in kontrolünde geçişlerle oluyor. Başka ülkede kurbanları kesip öyle dağıtmayı da doğru bulmuyoruz. Şu anda Mısır üzerinden canlı hayvan geçişi üzerine çalışmalar yapıyoruz. Diğer hizmetler devam ediyor. Su kuyularımız, yardımlarımız dernek olarak rutin bir şekilde sürdürüyoruz. Yaklaşan bir Kurban Bayramı bulunuyor. Hazırlıklarımızı tamamladık. Hedefimiz 100 bin kurbanlık hayvan olduğunu belirtmek istiyorum. Yaklaşık 20 ülkede kurbanlık hayvanların kesim işlemlerini sürdürüyoruz” dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE CANSUYU OLUYORUZ

Amaçlarının ümmetin mazlumlarına sahip çıkmak olduğunu dile getiren Tozan, “İhtiyaç sahiplerine ‘cansuyu’ olmaya çalışıyoruz. Eski Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız, ömrünü İslam birliğine harcadı. Bizler de bu çalışmalarla insanlara dokunmaya çalışıyoruz. İslam ülkelerinde bulunan kardeşlerimize ulaşıyoruz. Mesele et dağıtmak değil. İnsan et yemediği zaman ölmez. Burada ümmetin birliğini sağlamak istiyoruz. Kurban Bayramı bu konuda bir vesiledir. Bir latife vardır. Her hafta Konya düğünlerini takip edenler mutlaka et tüketebilirler. Ama Afrika’da bu durum böyle değil. Öyle bölgeler biliyoruz ki yurtdışında ömründe veya yılda bir kez et yemiş insanlar bulunuyor. Türkiye’de bazen soruyorlar ‘burada ihtiyaç sahipleri yok mu?’ diye ama burada da yardımlarımız oluyor. Türkiye’de çok sayıda vakıf ve dernek var. Bu derneklerde ihtiyaç sahiplerine yardım ediyorlar. Bizim görmediğimiz ihtiyaç sahiplerini bu dernekler görebiliyor” diye konuştu.

DEPREM BÖLGESİNDE FAALİYETLER SÜRDÜRÜLECEK

Cansuyu Derneği’nin kurulduğu günden bu zamana kadar her zaman şeffaf bir şekilde çalıştığını söyleyen Tozan, “Kurulduğumuz günden bugüne kadar yaptığımız faaliyetler şartlı bağışlar üzerine konulmuştur. Bağışçılar verdikleri paranın nereye gideceğini veya nerede kullanacağını seçebiliyorlar. Kurbanlık hayvan, yetimler veya ihtiyaç sahiplerine seçebiliyorlar. Nereye gitmesini istiyorlarsa oraya yolluyoruz. Yetim için verilen parayı başka bir iş için kullanmıyoruz. Yurtdışında kurbanlarımız dolar bazında oluyor. Gittiğimiz ülkelerde dolar bazlı çalışıyoruz” dedi. İsmail Tozan, şunları söyledi: “Geçen yıl deprem bölgesinde çalışmalar yürütmüştük. İnşallah yeniden deprem bölgesinde olacağız. Geçen yıl kesim işlemlerini Mersin’de yapmıştık. Deprem alanlarına daha yakın ve lojistik anlamda daha iyi olabiliyor. İnşallah yeniden Mersin’de kesim işlemini gerçekleştireceğiz. Cansuyu Derneği’nin yapmış olduğu hizmetlerin tümü özenle yapılıyor. Vatandaşlarımızın rahatlıkla güvenebilirler. Her şeyi şeffaflıkla gösteriyoruz.”

KURBAN FİYATLARI ÜLKEDEN ÜLKEYE DEĞİŞİYOR

Kurban kesimi yapacakları her bölgede farklı fiyatları göz önüne alarak belirlediklerini kaydeden Tozan, “Türkiye’de paranın değeri düşüyor. Geçen yıla oranla artış bulunuyor. Afrika için kurban bağışları 3 bin 800, Türkiye’de 11 bin 700, Arakan ve Yemen’de 6 bin, Filistin Kampları’nda 11 bin lira olarak belirlendi” açıklamasında bulundu. Konyalıların yardımlaşma konusunda çok duyarlı olduğunu dile getiren Tozan, “Konya çok bereketli bir şehir, esnaflarımız, bağışçı kardeşlerimiz her zaman ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımcı olmak için elinden geleni yaparlar. Nereye bir yardım kampanyası başlatılırsa Konya her zaman öncü olmuştur. Şu anda vatandaşlarımız canlı kurban hisselerini bizlere ulaştırmaya başladılar. Tam yoğunluğumuz başlamadı. Ancak Kurban Bayramı’na bir hafta kala tüm bağışlarımız hızlanır. Sadece yurt dışına değil aynı zamanda ülkemizde bulunan ihtiyaç sahiplerine de yardım etmeye devam ediyoruz.”

ALİ GÖZEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri