Mazlum Der’den, ‘tevnid-i Tedrisat Kanunu’ Kaldırılsın Eylemi

Mazlum Der İzmir Şubesi üyeleri, İzmir’in Konak Meydanı’nda ‘Tevhid-i Tedrisat Kanunu kaldırılsın’ eylemi düzenledi. 2014-2015 eğitim öğretim sezonunun açıldığı gün Konak Meydanı’nda bir araya gelen Mazlum Der İzmir Şubesi üyeleri,...

Mazlum Der İzmir Şubesi üyeleri, İzmir’in Konak Meydanı’nda ‘Tevhid-i Tedrisat Kanunu kaldırılsın’ eylemi düzenledi.

2014-2015 eğitim öğretim sezonunun açıldığı gün Konak Meydanı’nda bir araya gelen Mazlum Der İzmir Şubesi üyeleri, Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun (Öğretim Birliği Yasası) kaldırılması için basın açıklaması yaptı.

Mazlum Der İzmir Şube Başkanı Süphan Erkan, eğitimde bürokratik vesayetten vazgeçilmesi gerektiğini belirterek, "Zorunlu eğitim anlayışından vazgeçilmek zorundadır. Hiç kimse gönüllülük esasına aykırı olarak zorunlu eğitim gibi bir sürece devlet eliyle zorlanmamalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerini düzenleyen yönetmenliğe göre başörtüsü hala yasaktır. Mazlum Der olarak, yönetmenliğin kılık ve kıyafet sınırlamalarıyla ilgili dördüncü maddesinde yer alan 'başı açık' ibaresi yönetmenlikten derhal çıkarılmalıdır. Devlet ya da özel ayrımına gidilmeksizin, anadilde eğitim hakkı tanınmalı ve anayasal güvence altına alınmalıdır" dedi.

3 Mart 1924'te TBMM'de kabul edilen Tevhid-i Tedrisat Kanunu, ülkedeki bütün eğitim kurumlarının Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olduğunu belirtiyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri