Mazarlık Ve Şehitlikler Bayram Arifesinde Unutulmadı

Kurban Bayramı arifesinde şehitlik ve mezarlıklar unutulmadı. Mezarlık ve şehitlikleri ziyaret eden vatandaşlar Kur'an-ı Kerim okuyup, kabir temizliği yaptı.Erzurum şehir merkezindeki Karskapı ve Abdurrahman Gazi Mezarlıkları, Polis Şehitliği...

Kurban Bayramı arifesinde şehitlik ve mezarlıklar unutulmadı. Mezarlık ve şehitlikleri ziyaret eden vatandaşlar Kur'an-ı Kerim okuyup, kabir temizliği yaptı.

Erzurum şehir merkezindeki Karskapı ve Abdurrahman Gazi Mezarlıkları, Polis Şehitliği ve Karskapı Asker Şehitliği ziyaretçi akınına uğradı. Büyükşehir belediyesi, Asri ve Abdurrahman Gazi Mezarlık girişlerinde vatandaşlara kolonya ve çikolata ikram etti. Büyükşehir belediyesi tarafından canlı olarak megafonla kabristanda Kur'an-ı Kerim okundu.

Yakınlarının kabirlerini ziyaret eden vatandaşlar Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti. Vatandaşlar yakınlarının kabirlerinin temizliğini yaptı. Bazı vatandaşlar ise mezarlık çevresini temizlemesi dikkat çekti.

15 gün önce oğlunu kalp krizinden kaybeden 80 yaşındaki Müşerref Sarıarslan, aile kabristanında oğlunun yanı sıra 3 kardeşi, annesi, babası ve amcasının da kabrini yakınlarıyla birlikte ziyaret etti. Göz yaşlarını tutamayan Sarıarslan, bayram arifesinde ölen oğlu ve yakınlarının kabrini ziyaret ederek rahatladığını ifade etti.

Geçen ay yakalandığı rahatsızlık sonucu vefat eden annesinin kabrini ziyaret eden Murat Bağdatlı ise gözyaşları içerisinde mezar başında, çocuklarıyla birlikte Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti. Annesiz olarak ilk Kurban Bayramını geçireceğini dile getiren Bağdatlı, "Babamı çocukken kaybetmeştim. Annemi ise bir ay önce yitirdim. Bu Kurban Bayramı'nı boynu bükük, göz yaşları arasında annesiz olarak geçireceğim. Allah kimseye ana- baba acısı yaşatmasın." şeklinde konuştu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör örgütü tarafından şehit edilen Vedat Tetik'in babası Hatem Tetik de arefe gününde oğlunun kabri başındaydı. Her bayram ve arifesinde oğlunun kabrini ziyaret ettiğini anlatan Tetik, "İnancımız gereği şehitler ölü değildir. Ben de hemen her gün, her bayram ve arifesinde genç yaşta vatan uğruna toprağa verdiğim oğlumun ve diğer şehit evlatlarımızın kabrini ziyaret ediyorum. Bu bayramda oğlum bana gelemedi ama ben ona gittim." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri