Mayın tehlikesine karşı "Üçlü Girişim" grubu görev icra ediyor

Türkiye'nin öncülüğünde Romanya ve Bulgaristan ile başlatılan "Üçlü Girişim" kapsamında kurulan Mayın Karşı Tedbirleri Karadeniz (MCM BLACK SEA) Görev Grubunun ikinci aktivasyon periyoduna dair basın brifingi Zonguldak'ta yapıldı.

Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın ardından Karadeniz'de ortaya çıkan deniz mayınları tehdidine karşı deniz trafiğinin emniyetini sağlamak amacıyla kurulan Görev Grubu'nun ikinci aktivasyon periyodu için Karadeniz Ereğli Bölge Komutanlığında düzenlenen program Bulgaristan ve Romanya milli marşları ile İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra CTU Komodoru Deniz Albay Yusuf Karagülle tarafından basın brifingi verildi.

MCM Görev Grubu Komutanı Tuğamiral Selçuk Akarı, burada yaptığı konuşmada, görev grubunu oluşturan tüm unsurlarca büyük hassasiyetle yüksek görev bilinci doğrultusunda faaliyetlerin taktik seviyede icrasına yönelik çalışmalara hızla başlandığını ve ilk aktivasyonun başarıyla tamamlandığını söyledi.

Unsurların, görevine yüksek motivasyonla başladığını anlatan Akarı, "Komuta ettiğimiz personelin profesyonelliği, deneyimi ve birlikte çalışabilirliği sayesinde ikinci aktivasyonun da ilkinde olduğu gibi başarıyla icra edildiğini yakinen müşahede etmekteyiz. Bugüne kadar yapılan planlamalar, hazırlıklar, icrasına devam edilen eğitim ve faaliyetler, deniz mayınları tehdidine karşı deniz trafiğinin emniyetinin sağlanmasıyla Karadeniz'de barış ve güvenliğin korunması konusunda kararlılığımızı ve motivasyonumuzu ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı.

Akarı, dönem içerisinde katılımcı ülkeler ve unsurlar arasında taktiksel ve operasyonel seviyede birçok toplantı düzenlendiğini ve bölgesel çalışabilirliğin en üst seviyeye çıkarıldığını belirterek şöyle devam etti:

"Kuvvet entegrasyonu için eğitimler planlanarak birleşik müdahale imkan ve kabiliyetlerimizin artması hususunda gerekli adımlar atılmıştır. Görev birliği unsurları tüm işbirliği fırsatlarını değerlendirmiş, unsurlar arası geliştirilen işbirliği, geniş kapsamlı keşif gözetleme yeteneklerimizin genişlemesine ve kapsamlı bir hareket bölgesi anlayışı kazanılmasına katkı sağlamıştır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri