Mavi Tur İle Rüya Tadında Tatil

Mavi Tur İle Rüya Tadında Tatil

            Tatilini en iyi şekilde değerlendirmek isteyenlerin öncelikleri değişti. Deniz, kum ve güneş arayan tatilciler son dönemde Mavi Tur yolculuklarına yönelmeye başladılar. Günümüzde 'Mavi Tur' olarak adlandırılan, Akdeniz ve Ege rotalarında tekne veya yatlarla düzenlenen tatil çeşidine ise ilgi her geçen gün artıyor. Denizin tadını çıkarırken Akdeniz ve Ege Denizi arasındaki doğal ve antik güzelliklerin de bir arada görülmesini sağlayan mavi tur yolculukları, tatilde sakinlik arayanların da öncelikli tercihi olmuş durumda.

 

 Konfor Ve Rahatlık Bir Arada

 

            Halikarnas Balıkçısı, Sebahattin Eyüboğlu gibi isimler tarafından turizm dünyasına kazandırılmış olan mavi tur zaman içerisinde popülaritesini de hızla arttırdı. Özellikle son yıllarda teknelerin daha kullanışlı ve rahat biçimde dizayn edilmesiyle birlikte Mavi Tur yolculukları, yerli ve yabancı turistler tarafından tercih edilmeye başlandı. Konfor ve rahatlığın en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü mavi turlarda yolcuların beklentilerine öncelik verildi. Öyle ki mavi tur yolculuklarına ilginin artmasıyla birlikte mavi tura katılan misafirler pek çok aktiviteye de katılma olanağına sahip oldular.

 

            Mavi turlarda su sporlarının yanı sıra balık avlama, yüzme, dalış gibi etkinlikler de düzenleniyor. Antalya, Marmaris, Göcek, Fethiye, Bodrum gibi tatil destinasyonlarının en güzel koylarında zaman geçirme fırsatına erişen yolcular, pek çok doğa harikası destinasyonu da bir arada görüyorlar. Teknede en kaliteli hizmetlerden yararlanan misafirler, tatillerini de en güzel şekilde yaşayabiliyorlar.

 

 Eğlenceli Zamanlar

 

            Turizmde beklentilerin artmasıyla birlikte yeni arayışlar sonucu ortaya çıkan mavi turlar, alışagelmiş tatil tiplerinden çok daha farklı olarak tatilcileri ruhuna hitap etmeyi hedefliyor. Mavi turlarla birlikte antik yerleşim yerlerinin yanı sıra doğanın da güzelliklerine doğru yola çıkan tatilciler, günlük yoğunluklardan ve iş stresinden uzaklaşarak, harika bir tatil yaşayabiliyorlar. Tüm bunların yan sıra tekne içerisinde düzenlenen eğlencelere de ortak olan tatilciler, eğlence dolu zamanlar geçiriyorlar.

 

            Sınırsız ve kaliteli hizmet anlayışının benimsendiği mavi turlard parasailing, su topu oyunları, rüzgar sörfü ile gezinti, uçurtma uçurmak ve balık tutmak gibi aktiviteler de yapılıyor. Kano ile gezintiye çıkan tatilciler, şnorkelle ve şnorkelsiz yüzme su eğlencelerinden de yararlanabiliyorlar. Eğlenceli aktiviteler yapmak isteyen tatilciler, mavi turların vazgeçilmez aktiviteleri arasında yer alan çamur banyosuna da katılabiliyorlar.

 

 Sıradışı Tatil 'Mavi Tur'

 

            Akdeniz, Ege Denizi ve Yunan Adaları yapılan yolculuk esnasında konfor da en üst düzeyde yaşanıyor. Çok sayıda kişinin katılımlarıyla oluşan turlar yapılabileceği gibi kişisel olarak da tekne kiralanarak mavi tur gerçekleştirilebiliyor. Tekne mürettebatının sunduğu kaliteli hizmetlerden yararlanılarak kişiye özel mavi turlar oluşturulabiliyor. Rotalar ise tekneyi kiralayan tatilcinin isteğine göre seçilebiliyor. Ayrıca büyük gruplar halinde de tekne kiralanarak belirlenen rotalar üzerinden mavi tura çıkılabiliyor. Klasik bir tatil tipinin çok daha ötesinde olan, tatil ve eğlence kültürünü harmanlayan mavi turlar, sıklıkla tercih ediliyor. Kaynak:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri