Mauritiuslu Bakan Hossen: 600 Milyonluk 26 Afrika Ülkesine Açılan Kapıyız

Dünyanın önde gelen turizm merkezlerinden Mauritius Cumhuriyeti’nin Sanayi ve Ticaret Bakanı Cader Sayed Hossen, İzmirli genç işadamlarını, ülkesinin hızla büyüyen ekonomisinden pay almaya çağırdı.

Dünyanın önde gelen turizm merkezlerinden Mauritius Cumhuriyeti’nin Sanayi ve Ticaret Bakanı Cader Sayed Hossen, İzmirli genç işadamlarını, ülkesinin hızla büyüyen ekonomisinden pay almaya çağırdı. İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) Başkanı Mehmet Timuroğlu, Mauritius’un canlı turizm potansiyeli ve yüksek tüketimiyle ciddi bir pazar seçeneği olduğuna dikkat çekti.

Hint Okyanusu’nda bir ada devleti olan Mauritius Cumhuriyeti’nin Bakanı Hossen, İGİD’i ziyaret etti. Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF)’nun davetiyle 82. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)’na katılmak üzere gelen Hossen, İGİD üyeleriyle de görüştü. Genç işadamlarına, ülkesindeki iş ve ticaret imkanlarını anlatarak yatırıma çağırdı.

‘MAURİTİUS'TA ÜRETİN, AFRİKA'YA VERGİSİZ SATIN’

Geleceğin Hong Kong ve Singapur’u olarak nitelendirilen Mauritius’un turizm ve bağlı sektörleri başta olmak üzere tekstil, hazır giyim, finans, balıkçılık, bilgi ve iletişim teknolojileri alanlarında ciddi bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Cader Sayed Hossen, yabancı yatırımcılara büyük destek ve kolaylıklar sağladıklarını aktardı. Turizm merkezi olarak gelişmiş bir tüketim eğilimi olan ülkesinin, nüfusunun çok üzerinde tüketim değerlerine sahip olduğunu dile getiren Bakan Hossen, şunları kaydetti: “Dünya genelinde üst düzey gelir grubuna sahip turistlerin ilgi gösterdiği Mauritius’un, 26 Afrika ülkesiyle serbest ticaret anlaşması var. Mauritius’ta üretim yapanların 26 Afrika ülkesine, yani 600 milyonluk bir pazara vergisiz mal satması mümkün. İzmirli işadamlarını, Mauritius’ta yatırım yapmaya davet ediyorum. Mauritius’ta yerli partnere ihtiyaç olmadan faaliyet gösterebilir ve kazancınızı sorunsuz transfer edebilirsiniz.”

‘ALTERNATİF PAZARLAR HEP İLGİ ODAĞIMIZ OLDU’

Dernek olarak geleneksel pazarların dışındaki yerlere özel ilgi gösterdiklerine dikkat çeken İGİD Başkanı Timuroğlu ise Türkiye ile serbest ticaret anlaşması olan Mauritius’un, iş yapılabilecek ülkelerden bir olduğunu kaydetti. Afrika odaklı dış ticaret faaliyetleri sonucu çok sayıda üye işadamının bu coğrafyada iş yaptığını anlatan Timuroğlu, İzmirli işadamlarının Afrika’nın doğusunda yer alan ve kişi başına 15 bin dolar millî gelire sahip Mauritius’a açılmaması için hiçbir sebep olmadığını söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri