Matematik özel ders Ankara

Matematik özel ders Ankara

Sayısı yüksek olan sınıflarda matematik dersi öğrenimi biraz zordur. Sebebi ise matematiği öğrendikten sonra uygulamak gerekiyor. Tüm matematik konularının uygulanarak öğrenilebilmesi için  lidermatematik.com sizlerin yanındadır.

bulunduğu şehirdeki en seçkin kurumlardandır. Her zaman birebir eğitimi savunan bu kurum az mevcutla özel gruplara matematik eğitim ve öğretimi vermeye devam ediyor. Bunu da alanındaki en iyi branş öğretmenleri ile sağlamaktadır. Genel bir tanımlama yapmak gerekirse de butik dersanecilik felsefesini benimsemiş ve bu yolda ilerlemektedir.  

Öğrencilerin matematik kaygısına çözüm üretmek, matematik öz yeterlik algısını artırmak ve  akademik başarısına başarı katmak için işi ciddiye almak gerekiyor. Çünkü öğrenilen bilgilerin kalıcılığını artırmak gerekiyor. Bunun için lider matematik ile irtibata geçmek yeterlidir.

Öğrenimde matematiksel süreç becerileri önemlidir. Bu kapsamda öğretim yaklaşımları ve ölçme-değerlendirme yaklaşımları eğitimde önemli bir yer tutmaktadır.

Bireylerin, davranışlarındaki değişim her zaman eğitim kavramıyla açıklanmıştır. Bu anlamda öğrenme ise bireyin çevresi ile etkileşimi sonucunda oluşan kalıcı davranıştır. İlgili davranışlar planlı ve düzenli etkinlikler sonucu gerçekleşmesi davranışın istenen nitelikte olmasına olanak hazırlar. Böylece matematik gibi zor denilen dersler daha kolay bir şekilde öğrenilebilir.

Bununla beraber öğrenme olayının iyi tanımlanması ve öğretme modellerinin kullanılması öğrenmeyi etkili ve ekonomik kılmakla beraber geleneksel öğretim tarzı ile öğrenilmesi mümkün olmayan bazı kavram ve becerilerin öğrenilmesine olanak sağlar.

Etkili öğretim için öğrenme olayının doğasını ve değişik gelişim aşamasındaki öğrencilerin özelliklerini anlamakla berabar öğretimin planlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi gerekir.

Geleneksel matematik öğrenme ve öğretme yaklaşımı öğrenciyi düşündüren, araştırmaya yönlendiren etkinlikler sunmadığı, bilgiyi yeniden yapılandırma fırsatı vermediği için ezbere dayalı ve yüzeysel öğrenmeye neden olur. Bu açıdan bakıldığında davranışçı ekole göre yetişen öğrenciler problem çözme ve araştırma becerilerinden yoksun yetiştirildiğinden gerçek yaşamda, kimi karmaşık durumlarda bocalar ve uygun çözümler üretemezler. O yüzden matematiğin en iyi şekilde öğrenilmesi için lider matematik her zaman sizinledir.

Yeni bilgiler edinme, edinilen bilgileri kullanabilme artık günlük yaşam ve eğitim sistemimizin ayrılmaz bir parçası olmuş durumdadır. Günümüzde yetiştirilen bireylerin bilgiye ulaşma, bilgiyi düzenleme, bilgiyi değerlendirme, bilgiyi sunma ve iletişim kurma becerileri ile donanmış hale getirilmesi gerektiği vurgulanmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri